foto: Publicitātes foto
Karalis virtuvē – universālais nazis
Noderīgi ikdienā
2023. gada 27. marts, 11:01

Karalis virtuvē – universālais nazis

Reklāmas projekts

Virtuves nazi dēvē par svarīgāko instrumentu virtuvē. Ikvienam ir nepieciešams rīks, ar kuru vienlaikus var tikt galā ar visu veidu produktiem - gaļu, zivīm, putnu gaļu, dārzeņiem, augļiem un garšaugiem, sasmalcināt to, kas jāsasmalcina, un uzmanīgi sagriezt plānās šķēlēsto vēlamos produktus, vienlaikus ietaupot vietu tavā virtuvē. Izvēloties sev piemērotu universālo nazi, pievērsiet uzmanību šiem punktiem.

5 īpašības, kam pievērst uzmanību

Asmens materiāls

Nazis, kas izgatavots no augstas stiprības oglekļa tērauda, ​​kas ir ciets un nodilumizturīgs, šāds virtuves nazis ir vērtīgs ieguldījums jūsu virtuvē. Tas jums kalpos ilgu laiku, nesabojās produktu garšu un neprasīs īpašu apstrādi - to ir tikpat viegli kopt, kā to izmantot tam paredzētajam mērķim.

foto: Publicitātes foto

Garums

Universālajam virtuves nazim ērts asmens garums ir no 13 līdz 20 cm. Šeit labāk koncentrēties uz saviem paradumiem un galvenajiem produktiem, ar kuriem strādājat visbiežāk. Ja nav jāgriež lieli gaļas gabali, varat izvēlēties īsāku asmeni. Un otrādi – ja pastāvīgi griežat lielus gaļas gabalus, tad labāk izvēlēties nazi ar garāku asmeni.

foto: Publicitātes foto

Asināšana

Divpusēji simetrisks asmens ir kļuvusi par zināmu standartu starp universālajiem virtuves nažiem. Ko tas nozīmē praksē? Tīri griezumi produktiem, kas jāgriež glīti un plānās šķēlēs, un ērti lietojams neatkarīgi no tā, vai esat pieradis griezt ar kreiso vai labo roku.

foto: Publicitātes foto

Rokturis

Mūsdienu naži var piedāvāt vairākas rokturu iespējas, visizplatītākais no tiem ir “viltus” rokturis (nav visa roktura garumā), kas ar kniedēm stingri nostiprināts naža rokturī, vai pilnībā metālisks rokturis, kas “ieplūst” asmenī. Otrais variants parasti sver nedaudz vairāk, bet ir stiprāks, pateicoties bezšuvju stiprinājumam - kur nazis ar uzliktu rokturi kalpos ļoti ilgi, nazis ar cieta tērauda rokturi ir gandrīz mūžīgs. Kam pievērst uzmanību? Rokturis var būt gluds, bet ne slidens - tas ir ļoti svarīgi darba drošībai virtuvē.

foto: Publicitātes foto

Ērtums

Vēl viens vispārīgs ieteikums, par kuru visi runā, ir "pārliecinieties, ka nazis labi iederas jūsu rokā". Bet kā to izdarīt, ja gatavojaties iegādāties virtuves nazi interneta veikalā? Mēs par to parūpējāmies uzreiz - visiem FISSMAN nažiem ir no ergonomikas un drošības viedokļa pārdomāti rokturi, tie neslīd un ērti ieguļ rokā. Ja tomēr vēlies pārliecināties, tad nāc uz jebkuru veikalu FISSMAN Rīgā un izmēģini internetā noskatītos nažus.

Iegādājoties nažus, izvēlieties arī atbilstošus asinātājus un nažu statīvus vai magnētiskās lentes, ja vēlaties ietaupīt vietu darba zonā un pārcelt nažu glabātuvi pie sienas. Labs nazis, pareizi lietots un uzturēts, kalpos ilgi, pildīs vēlamās funkcijas un ļaus ietaupīt.