foto: Shutterstock
Kā izvairīties no liekiem virtuves piederumiem?
Noderīgi ikdienā
2023. gada 20. marts, 06:57

Kā izvairīties no liekiem virtuves piederumiem?

Reklāmas projekts

Gandrīz katrā mājsaimniecības virtuvē var atrast vismaz vienu lieku priekšmetu. Cik daudz virtuves piederumus tu glabā mājās un neatceries, kad pēdējo reizi tos izmantoji?

 

Domājot par savu labsajūtu un mājas vides uzlabošanu, aicinām ar kritisku aci pārskatīt savus krājumus un samazināt virtuves piederumu skaitu, izvēloties preces ar plašākām pielietojuma iespējām. 

Silikona lāpstiņas

Ar silikona lāpstiņām ir ne tikai ērti samaisīt konditorejas sastāvdaļas, bet arī viegli apgriezt pankūkas uz pannas, samaisīt mērci vai noņemt ēdienu no pannas. Šīs lāpstiņas ir karstumizturīgas, kas ļauj ērti ar tām darboties gan ar aukstiem, gan karstiem ēdieniem. Izvēloties lāpstiņu pārliecinies, ka rokturis veidots no karstumizturīga materiāla - tas pasargās no roktura sakušanas, ja gatavojot atstāsi lāpstiņu uz karstās pannas.

Metāla bļodas ar vāku

Multifunkcionāls, ērts un viegli kopjams trauks ir metāla bļodas.  Ideāli piemērotas tādu produktu sastāvdaļu sajaukšanai un pasniegšanai, kā salāti, mīkla un pat piemērotas produktu blenderēšanai. Ja bļoda ir aprīkota ar plastmasas vāku, tā labi noderēs arī pārtikas pārpalikumu uzglabāšanai un pārvadāšanai. Ērts risinājums, lai, mājās pagatavoto, nogādātu piknika vietā.

Virtuves šķēres

Virtuves šķēres ir rīks, kuram jābūt katrā virtuvē. To primārais uzdevums bija iepakojumu atvēršana, bet mūsdienās to pielietojums paplašinājies. Ar tām varam sagrieztu pilnīgi visu, sākot ar zaļumiem, līdz pat gaļai. Lielākā daļa virtuves šķēru ir aprīkotas arī ar speciālu iedobi, kas paredzēta pudeļu atvēršanai, tādējādi varam izvairīties no papildus piederumu iegādes.

Panna ar noņemamu rokturi

Pannas indukcijas virsmai, čuguna pannas, dziļākas vai seklākas pannas – šir ir produkts, kas ir attīstījies laika gaitā ļoti daudz un plaši. Tomēr arī izvēloties piemērotāko pannu saviem gatavošanas paradumiem, ir aicinām piedomāt par tādu funkciju kā noņemamie rokturi.

Viens iemesls roktura noņemšanai ir kompaktāka uzglabāšana. Noņemams rokturis ļauj lielās pannas uzglabāt mazajos virtuves skapīšos vai pat tās ievietot ledusskapī. Otrs iemesls - pannu atļauts ievietot cepeškrāsnī. Tas nozīmē, ka cepjot kotletes, tev tās nav jāpārvieto uz citu trauku, lai pabeigtu gatavot maltīti cepeškrāsnī. Vienkārši noņem pannai rokturi un turpini gatavot cepeškrāsnī. Pirms pannas likšanas krāsnī gan pārliecinies, ka tava panna ir tam paredzēta.

Dārzeņu mizotājs

Lai gan nazis šķiet, ka būs universālākais darbarīks virtuvē, nereti biežāk pat gatavojot izmantojam dārzeņu mizotāju.  Tas ideāli un taupīgi nomizos kartupeļus un citus dārzeņus. Ar to var arī sagriezt plānās šķēlītēs produktus, kurus ir grūti vai nepatīkami sagriezt ar nazi, piemēram cukīnī, gurķi vai pat sīpolus. Kā arī ar to viegli varēsim izveidot dekoratīvus elementus ēdienu pasniegšanai.

Silikona cepšanas paklājiņš

Ja bieži gatavo cepeškrāsnī, tad pavisam noteikti iepirkumu sarakstā regulāri parādās vai nu cepšanas papīrs vai folija. Lai ietaupītu un arī saudzētu dabu, iesakām izmantot atkārtoti lietojamu, karstumizturīgu silikona paklājiņu. Šāda veida paklājiņš ideāli piemērots, lai uz tā izrullētu mīklu, izgrieztu formiņas un pa taisno liktu cepeškrāsnī.