Kādi virtuves piederumi jāmaina katru gadu?
Visbiežākais veids, kā pārliecināties, vai mājās gatavotā maltīte būs svaiga un veselīga, protams, ir, pirms gatavošanas, aplūkot derīguma termiņu uz ēdienu iepakojumiem. Tomēr arī svaigs ēdiens var tikt sabojāts, izmantojot nepareizus piederumus gan to pagatavošanas laikā, gan arī uzglabāšanā. Tāpēc iesakām regulāri pievērst uzmanību ikdienā lietotajiem virtuves piederumiem, lai vienmēr mūsu pagatavotais ēdiens būtu gards un kvalitatīvs.
Virtuves dēlīši
Neskatoties uz to, vai lietojam koka vai plastmasas virtuves dēlīšus, ar laiku mūsu asie virtuves naži tajos rada mazākas vai dziļākas iegriezuma līnijas, kas savukārt rada ideālus apstākļus, kur vairoties baktērijām. Pat ziepes un karsts ūdens netiks galā ar baktērijām, kas dzīvo šaurajās nažu radītajās plaisās. Tādēļ maini dēlīšus pietiekami regulāri, līdz ko pamani, ka to virsma ir sabojāta. Kā arī neaizmirsti - vienmēr izmanto atsevišķus dēlīšus jēlas gaļas, zivju un dārzeņu griešanai, lai mazinātu baktēriju izplatīšanās riskus.
Trauki ar bojātu virskārtu
Kvalitatīvas pannas un katli ar pretpiedeguma pārklājumu var kalpot salīdzinoši ilgi, ja par tiem rūpējas pienācīgi. Tomēr situācijā, kad pannas vai katla pārklājums ir bojāts vai tas nolobās, ir pamats mainīt šo virtuves trauku pret jaunu. Bojāts pārklājums vairs nepasargā ne trauku, ne pārtikas produktu no piedegšanas, kas savukārt neļaus iegūt kvalitatīvu un veselīgu maltīti.
Plastmasas uzglabāšanas trauki
Gandrīz katrā mājā atradīsies vismaz viens plastmasas pārtikas konteiners, kas tiek izmantots gadiem. Neskatoties uz to, no cik kvalitatīvas plastmasas trauks ticis izgatavots, ja no tā vairs nav nomazgājama pārtikas tauku kārta vai smarža, tad tas ir noteikti jāmaina pret jaunu.
Tas palīdzēs izvairīties no nevēlamu piegaršu iegūšanas jūsu maltītei un arī pasargās no nelabvēlīgu baktēriju klātbūtnes. Kā alternatīva ir stikla pārtikas konteineri ar plastmasas vāciņu, kas pagarina trauka kalpošanas laiku un samazina vides piesārņojuma risku.
Bojāti koka vai silikona piederumi
Tava mīļāka koka lāpstiņa kalpo jau gadiem ilgi, tu to izmanto gatavojot gandrīz visu. Un pat neesi iedomājies, ka apbružātā lāpstiņa sevī ir uzkrājusi neskaitāmas baktērijas. Seko līdz savu piederumu vizuālajai kārtībai. Ja koka lāpstiņai izveidojusies atskabarga, tā ir iegriezta, tad tas rada lielisku vidi baktēriju perēklim. Ja silikona vai plastmasas lāpstiņa ir sakususi vai bojāta, nekavējoties to maini pret jaunu, jo bojāts produkts var izdalīt nevēlamas vielas saskarē ar karstumu.
Nolietojušies dārzeņu mizotāji
Ja ikdienā lieto daudz dārzeņus vai vismaz izmanto bieži savu dārzeņu mizotāju, tas ātri vien kļūst neass. Lai maltītes gatavošana ritētu veiksmīgi, taviem piederumiem jābūt darba kārtībā. Ass mizotājs nodrošinās ātrāku un vieglāku produktu sagatavošanu. Ja tavu dārzeņu mizotāju nav iespējams uzasināt, tad labāk iegādājies jaunu, tas atvieglos darbu virtuvē, gan mizojot, gan dekorējot ēdienus. Tā nevēlamie darbiņi tiks paveikti daudz ātrāk.
Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Fissman".