foto: Shutterstock
Seši veidi, kā ietaupīt, izvēloties pareizos virtuves piederumus
Noderīgi ikdienā
2023. gada 16. marts, 09:58

Seši veidi, kā ietaupīt, izvēloties pareizos virtuves piederumus

Reklāmas projekts

Uzzini veidus, kā ietaupīt, izvēloties virtuves piederumus.

Izvēlies kvalitāti

Iegādājies kvalitatīvus traukus un virtuves piederumus. Tautā saka – skopais maksā divreiz. Tieši tādēļ iesakām pārliecināties par produktu kvalitāti un ne vienmēr sniegties pēc lētākās pannas vai katla, jo tad var gadīties, ka veikalā būs jāatgriežas vēl un vēl.

Ieguldot augstas kvalitātes piederumos un traukos, tos varēs ekspluatēt daudz ilgāk un neuztraukties par veselībai kaitīgām vielām, kas varētu izdalīties lētāku produktu lietošanas laikā. Iepērcies gudri un pārliecinies par produktu kvalitāti!

Izmanto traukus pārtikas uzglabāšanai

Iepirkties retāk un izmantot visu iegādāto, neveidojot pārtikas atkritumus, – tas ir lielisks veids, kā ietaupīt. Gatavo maltītes, piemēram, zupas vai sautējumus, lielākās porcijās, lai daļu pēc tam sasaldētu drošos uzglabāšanas traukos no stikla vai plastmasas. Arī dārzeņi, zaļumi vai pat gaļa, kas paliek pāri gatavojot, ir ērti uzglabājama piemērotos traukos.

Svaigi iegādātus pārtikas produktus, uzreiz pārliekot tos uzglabāšanas traukos, var  vieglāk pārskatīt un plānot ēdienreizes, un drošie konteineru vāciņi pasargās tos no pāragras bojāšanās.

*Neaizmirsti uz uzglabāšanas trauka uzrakstīt vai uzlīmēt produkta derīguma termiņu! Uzrakstu var viegli notīrīt, kad trauks ir iztukšots.

Tvaicē un ēd veselīgi

Kā ietaupīt ūdeni, enerģiju un laiku? Izvēlies ēdiena tvaicēšanu!

Tvaicētu dārzeņu pagatavošanai ir nepieciešams mazāk ūdens, turklāt šādi gatavotos dārzeņos saglabājas vairāk vērtīgo uzturvielu. Enerģijas patēriņu var samazināt, izmantojot tvaicēšanas ieliktņus. Tvaicējot ēdiens tiek pagatavots ātrāk un veselīgāk.

Ūdeni sildi vienreiz

Lai gan elektriskās tējkannas ūdeni uzvāra ātri un ērti, aizvien vairāk cilvēku izvēlas uz plīts liekamas tējkannas. Tās izgatavotas no dabai draudzīgākiem materiāliem, un to kalpošanas laiks ir daudz ilgāks nekā elektriskajām tējkannām.

Šādas tējkannas ūdeni uzvāra līdz +100  ͦC un saglabā to siltu daudz ilgāku laiku nekā elektriskās tējkannas, kurām uzsilst tikai apakšējais sildelements.

Izmanto termokrūzes

Ja esi liels kafijas un tējas cienītājs vai katru rītu sāc ar kafijas iegādi degvielas uzpildes stacijā, ir laiks padomāt par termokrūzes iegādi. Mūsdienās katra iegādātā papīra vai plastmasas krūzīte nozīmē lielāku atkritumu daudzumu nākotnē. Atkārtojami lietojamo termokrūzi var uzpildīt mājās vai degvielas uzpildes stacijā. Aizvien vairāk kafijas tirdzniecības vietu piedāvā iespēju kafiju ieliet līdz paņemtajā atkārtojami lietojamā krūzē vai termokrūzē, turklāt tad dzērieniem tiek piešķirta papildu atlaide. Izmanto šo iespēju un palīdzi kaut nedaudz samazināt vides piesārņojumu! Un tā tu arī ietaupīsi uz savas rīta kafijas rēķina.

Saglabā ēdienu sātīgu un siltu

Iegādājoties čuguna pannu vai katlu un pareizi to kopjot, tu paraksties uz ilgtermiņa “attiecībām”. Pareizi kopts un uzglabāts čuguna trauks kalpo gadu desmitus un var tikt nodots pat no paaudzes paaudzē. Turklāt vecmammas receptes visprecīzāk spēsi atdarināt, gatavojot tieši  ar viņas laikā izmantotiem piederumiem.

Maltīte, kas gatavota čuguna traukos, iegūst pavisam citu garšu, un ēdiens nebūs atkārtoti jāuzsilda, ja kāds uz vakariņām ieradīsies nedaudz vēlāk, jo čuguna trauki lieliski uztur siltumu.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Fissman".