foto: Publicitātes foto
Kā izvēlēties ideālo naudas maku? Apskatiet 3 padomus vīriešiem un sievietēm
Kā izvēlēties ideālo naudas maku?
Noderīgi ikdienā
2022. gada 22. novembris, 06:46

Kā izvēlēties ideālo naudas maku? Apskatiet 3 padomus vīriešiem un sievietēm

Reklāmas projekts

Ideālā naudas maka izvēle nav nemaz tik viegla, kā sākumā varētu domāt. Tas ir viens no svarīgākajiem mūsu ikdienas aksesuāriem, tāpēc ir jāatrod tāds maks, kas patiešām patīk no visas sirds. Tomēr izskats nav vienīgais, kam ir jāpievērš uzmanība. Apskatīsim 3 svarīgākos kritērijus, pēc kuriem izvēlēties savu ideālo naudas maku.

Kāda materiāla naudas maku ir ieteicams izvēlēties?

Naudas maka materiāla izvēle ir svarīga vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, dažādu materiālu izturība. Sieviešu naudas maki no ādas noteikti būs paši izturīgākie un kalpos gadiem ilgi. Ādas naudas maks noteikti ir ideāla izvēle, ja jums nepatīk bieži mainīt naudas makus. Jūs atrodas savu ideālo maku, un tad to izmantojat vairākus gadus. Ja jums patīk regulāri mainīt naudas makus, tad varat izvēlēties jebkāda materiāla naudas maku. Naudas maki nodilst ātri, jo mēs tos izmantojam praktiski katru dienu.

Naudas maka materiālam ir ne tikai praktiska nozīme, bet arī vizuāla. Dažādi materiāli izskatās atšķirīgi, kā arī pēc taustes tie nav vienādi. Ja jums ir svarīgas sajūtas, pieskaroties naudas makam, tad izvēlieties atbilstošu maka materiālu.

Kādas krāsas naudas maku labāk izvēlēties?

Mūsdienu naudas maki ir visdažādākajās krāsās. Nav vairs tikai klasiski vienkrāsaini naudas maki ar vienkāršu dizainu. Vīriešu naudas maki gan lielākoties ir pieejami melnā, brūnā, pelēkā, bēšā, zilā krāsā, tomēr naudas maka izvēle ir ļoti individuāla. Ja naudas maks atrodas internetveikala sadaļā sieviešu naudas maki, tas nenozīmē, ka šo naudas maku nedrīkst iegādāties vīrietis.

Bet kādu tad naudas maku labāk izvēlēties? Visiem ir zināms, ka sarkans naudas maks piesaista naudu, tomēr tā ir tikai tāda māņticība. Ja gribat ievērot dažādus ticējumus vai tradīcijas, tad ir vēl daudz citu veidu, kā piesaistīt naudu – nav obligāti jāizvēlas sarkans naudas maks, ja jums labāk patīk citas krāsas.

Naudas maka krāsas izvēle ir funkcionalitātes un gaumes jautājums. Gaiši naudas maki izskatās eleganti, bet tie var ātri sasmērēties. Ja atbilstoši maku kopsiet, tas, protams, ilgi izskatīsies kā jauns. Ja nevēlaties daudz laika veltīt maka tīrīšanai, tad labāk izvēlēties tumšas krāsas maku vai – pati labākā izvēle – krāsainu naudas maku. Mūsdienās ir pieejama plaša izvēle dažādu krāsu naudas makiem ar rakstiem, zīmējumiem, aplikācijām un apdrukām. Izvēlieties naudas maka krāsu un dizainu, kas atbilst jūsu stilam un vēlmēm.

foto: Publicitātes foto
Kā izvēlēties ideālo naudas maku?

Vai izmēram ir nozīme?

Trešā lieta, kam jāpievērš uzmanība, ir naudas maka izmērs. Naudas maki var būt gan pavisam nelieli, gan visai lieli. Jums jāizvēlas tik liels maks, lai tajā varētu ielikt visu jums ikdienā nepieciešamo. Tā kā arvien mazāk ikdienā izmantojam skaidru naudu, tad ne visiem ir nepieciešams naudas maks, kurā ietilpst daudz monētu. Ja ikdienā praktiski iepērcieties tikai ar karti, tad izvēlieties plānu maku, kurā ir pietiekami daudz kabatu kredītkartēm, ID kartei, e-talonam un citām kartēm. Savukārt, ja ikdienā regulāri izmantojat skaidru naudu, tad pārliecinieties, ka makā ir pietiekami liela kabata monētām.

Ikdienas sieviešu rokassomā ietilpst jebkura izmēra naudas maks. Ja bieži apmeklējat saviesīgus pasākumus, kuros līdzi ņemat mazu somiņu, tad šai somiņai varat iegādāties nelielu maciņu, kurā salikt pašu nepieciešamāko.

Vienmēr ir praktiski arī savstarpēji saskaņot aksesuārus, piemēram, somiņu ar apaviem, šalli ar cimdiem vai naudas maku ar cepuri. 5 padomi, kā šosezon izvēlēties stilīgu sieviešu cepuri, lai jūs varētu stilīgi saskaņot savus aksesuārus.