Aukstā skābeņu zupa - atsvaidzinošs vasaras ēdiens
Garšīgi

Aukstā skābeņu zupa - atsvaidzinošs vasaras ēdiens

Jauns.lv

Aukstā zupa ir viens no populārākajiem vasaras ēdieniem - tā ir viegla, lieliski atsvaidzina, turklāt ir arī ātri pagatavojama. Piedāvājam aukstās skābeņu zupas recepti - to var gatavot gan ar svaigām, gan arī konservētām skābenēm.

Mēs lietojām svaigās skābenes, taču tikpat labi var likt arī konservētas - no burciņas.
Mēs lietojām svaigās skābenes, taču tikpat labi var likt arī konservētas - no burciņas.

480ml konservētas skābenes

2 l kefīrs

5 vārīti kartupeļi (pēc izvēles)

4 olas

1 svaigs gurķis

Pievienojam skābenes un samaisām. Pēc garšas pievienojam sāli, cukuru un svaigi maltus piparus. Pasniedz ar vārītas olas šķēlītēm un, ja vēlas, arī ar vārītiem kartupeļiem.

Piebilde: mēs lietojām svaigās skābenes, kuras pirms lietošanas noblanšējām, taču tikpat labi var lietot arī konservētas - no burciņas. Pašai zupai pievienojām arī vārītus kartupeļus un sinepes.

BonAppetit.lv / Foto: Shuttertock, BonAppetit.lv