Garšīgi
2015. gada 15. jūnijā, 15:01
Aukstā skābeņu zupa - atsvaidzinošs vasaras ēdiens
Aukstā zupa ir viens no populārākajiem vasaras ēdieniem - tā ir viegla, lieliski atsvaidzina, turklāt ir arī ātri pagatavojama. Piedāvājam aukstās skābeņu zupas recepti - to var gatavot gan ar svaigām, gan arī konservētām skābenēm.
Mēs lietojām svaigās skābenes, taču tikpat labi var likt arī konservētas - no burciņas.
480ml konservētas skābenes
2 l kefīrs
5 vārīti kartupeļi (pēc izvēles)
4 olas
1 svaigs gurķis
6 redīsi
sīpolloki
dilles
sāls, cukurs, pipari
Pagatavošana
Gurķi un redīsus nomazgājam, sagriežam un pāriekam katlā. Dilles un sīpollokus sagriežam smalkāk un pievienojam dārzeņiem.
Pievienojam skābenes un samaisām. Pēc garšas pievienojam sāli, cukuru un svaigi maltus piparus. Pasniedz ar vārītas olas šķēlītēm un, ja vēlas, arī ar vārītiem kartupeļiem.
Piebilde: mēs lietojām svaigās skābenes, kuras pirms lietošanas noblanšējām, taču tikpat labi var lietot arī konservētas - no burciņas. Pašai zupai pievienojām arī vārītus kartupeļus un sinepes.
BonAppetit.lv / Foto: Shuttertock, BonAppetit.lv