Rīsu torte ar zemenēm - recepte
Rīsi ir kļuvuši par ļoti populāru produktu - tos iecienījuši gan tievētāji, gan tie, kuri vēlas attīrīt organismu. Taču rīsi var būt arī garšīgi, īpaši šādā variācijā.
Sastāvdaļas
220g milti
1 ola
60g auksts sviests
60g cukurs
šķipsniņa sāls
500ml piens
1 citrons
200g arborio rīsi
40g cukurs
20g želatīns
200ml saldais krējums
200g Mascarpone
1 tējk. vaniļas cukurs
400g ogas
Pagatavošana
Sviestu sagriezt mazos gabaliņos. Miltus izsijāt, pievienot olu, sviestu, cukuru, šķipsniņu sāls un iemīcīt mīklu. Pēc nepieciešamības pa vienai ēdamkarotei pievienot aukstu ūdeni. Mīklu ietīt pārtikas plēvē un novietot ledusskapī uz 30 min.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Cepamo formu ietaukot. Mīklu izrullēt un ieklāt formā. Virsu sadrurstīt ar dakšiņu un cept apm. 20 min. Pamatni atdzesēt uz restēm.
Pagatavot pildījumu. Pienu uzkarsēt ar rīvētu citrona miziņu un cukuru. Pievienot rīsus un uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot, uzvārīt rīsus.
Želatīnu uzbriedināt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un izkausēt. Iemaisīt vēl siltos rīsos. Saldo krējumu uzputot līdz iegūstat stingras putas. Rīsus sajaukt ar saldo krējumu, sieru un vaniļas cukuru.
Atdzisušo pamatni pārlikt kūku formā, iepildīt rīsu masu. Novietot vēsā vietā, lai sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.