Rīsu torte ar zemenēm - recepte
No veselīgajiem graudaugiem rīsiem un svaigām ogām var pagatavot oriģinālu torti. Labu ēstgribu!
Garšīgi

Rīsu torte ar zemenēm - recepte

Jauns.lv

Rīsi ir kļuvuši par ļoti populāru produktu - tos iecienījuši gan tievētāji, gan tie, kuri vēlas attīrīt organismu. Taču rīsi var būt arī garšīgi, īpaši šādā variācijā.

Sastāvdaļas

    220g milti

    1 ola

    60g auksts sviests

    60g cukurs

    šķipsniņa sāls

    200ml saldais krējums

    200g Mascarpone

    1 tējk. vaniļas cukurs

    400g ogas

Pagatavošana

    Sviestu sagriezt mazos gabaliņos. Miltus izsijāt, pievienot olu, sviestu, cukuru, šķipsniņu sāls un iemīcīt mīklu. Pēc nepieciešamības pa vienai ēdamkarotei pievienot aukstu ūdeni. Mīklu ietīt pārtikas plēvē un novietot ledusskapī uz 30 min.

    Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Cepamo formu ietaukot. Mīklu izrullēt un ieklāt formā. Virsu sadrurstīt ar dakšiņu un cept apm. 20 min. Pamatni atdzesēt uz restēm.

    Pagatavot pildījumu. Pienu uzkarsēt ar rīvētu citrona miziņu un cukuru. Pievienot rīsus un uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot, uzvārīt rīsus.

    Želatīnu uzbriedināt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un izkausēt. Iemaisīt vēl siltos rīsos. Saldo krējumu uzputot līdz iegūstat stingras putas. Rīsus sajaukt ar saldo krējumu, sieru un vaniļas cukuru.

    Atdzisušo pamatni pārlikt kūku formā, iepildīt rīsu masu. Novietot vēsā vietā, lai sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.

Recepte un foto: BonAppetit.lv