Kā izcept biskvītu ātrām mājas tortēm
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Kā izcept biskvītu ātrām mājas tortēm

"100 Labi Padomi"

Lai sanāktu brīnišķīgs, gaisīgs biskvīts, ir svarīgi produktus cītīgi saputot, jo ieputotais gaiss ir tas, kas nosaka kvalitāti. Putot, putot un vēlreiz putot!

Apaļai veidnei 28 cm diametrā.

6 olas
180 g miltu
180 g cukura
šķipsniņa sāls

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Veidnē ieklāj cepampapīru.

2. Olu baltumus atdali no dzeltenumiem, dzeltenumus saputo gaišās putās. Putojot pamazām iesijā 2/3 cukura.

3. Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls un atlikušo cukuru saputo stingrās putās un uzliec uz dzeltenumiem. Uzsijā miltus.

4. Ar putojamo slotiņu uzmanīgi iecilā baltumus un miltus dzeltenumos.

5. Mīklu iepildi veidnē un liec cepeškrāsnī. Cep 25–30 minūtes.

6. Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, izņem no veidnes un saudzīgi noņem cepampapīru.

Ņem vērā!

● Lai sanāktu brīnišķīgs, gaisīgs biskvīts, ir svarīgi produktus cītīgi saputot, jo ieputotais gaiss ir tas, kas nosaka kvalitāti. Putot, putot un vēlreiz putot!

● Lai mīkla cepoties vienmērīgi paceltos, veidnes malas neiezied ar taukvielām.

● Biskvītu labāk izcept iepriekšējā dienā pirms tortes gatavošanas.

● Ja pamatnei vēlies riekstu vai mandeļu piedevu, samal tos un aizstāj daļu miltu.

● Izcepto biskvītu vari apziest ar aprikožu ievārījumu, upeņu želeju vai dzērveņu ievārījumu un izrotāt ar putukrējuma kārtu.

● Ja gribi sarūpēt biskvītu priekšdienām, izcep un sasaldē.