foto: LETA
Latvijas Stādu parāde notiks jau šajā nedēļas nogalē
Noderīgi ikdienā
2021. gada 3. jūnijs, 16:37

Latvijas Stādu parāde notiks jau šajā nedēļas nogalē

Jauns.lv

Jau šīs nedēļas nogalē, 5. un 6. jūnijā no plkst. 9:00 līdz 17:00, Siguldas pils kvartālā un tuvējā apkārtnē mazā tirgus formātā 17. reizi norisināsies Latvijas Stādu parāde, kurā notiks tirdzniecība ar Latvijā audzētiem stādiem, dārza precēm un tehniku, kā arī Latvijas amatnieku ražojumiem un gardumiem. Šogad Stādu parādē pulcēsies stādaudzētāju no visas Latvijas. Pieejama informācija par tirdzniecības un satiksmes organizāciju, kā arī auto novietošanas iespējām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas stādaudzētāji apstiprinājuši savu dalību un apmeklētājiem plašā klāstā piedāvās vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, stādu tirgus būs sadalīts astoņās tirdzniecības zonās, ievērojot valstī pieņemtos  noteikumus, lai būtu droši gan stādu tirgotājiem, gan apmeklētājiem.

Tirdzniecība notiks šādās zonās:

zonā no Krišjāņa Barona pieminekļa virzienā uz Siguldas Jauno pili;
Pils ielas 16A stāvlaukumā;
zaļajā zonā iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem virzienā uz pils dīķi;
ābeļdārza zaļajā zonā;
pils dīķa apkārtnē;
Pils ielas 16 stāvlaukumā;
zaļajā zonā pie Pils paviljona;
Siguldas Jaunās pils dārzā.

Pasākuma organizatori aicina apmeklētājus  tirgus teritorijā nēsāt deguna un mutes aizsegus, dezinficēt rokas un ievērot 2 metru distanci.

Satiksmes organizācija

Apmeklētājus aicinām sekot līdz “stādu parādes” norādēm pilsētā. Cēsu ielā tiks mainīta satiksmes organizācija – šeit tiks nodrošināta vienvirziena satiksmes plūsma virzienā uz Raiņa ielu. Atbilstoši aktuālajai situācijai, iespējamas izmaiņas arī citviet.

Atgādinām, ka patlaban aktīvi ceļa pārbūves darbi norisinās uz valsts autoceļa P8 Gaujas senielejā – caurbraucot šo posmu, autobraucēji aicināti rēķināties ar papildu laiku ceļā vai izvēlēties citus apbraukšanas ceļus.

Auto novietošana

Stādu tirgus apmeklētāji automašīnas varēs novietot stāvlaukumā Pils ielā 14A (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma), kā arī tuvējo ielu malās, kur ceļu satiksmes noteikumi to ļauj.

Īpaši padomāts arī par velobraucējiem, kuri velosipēdus varēs novietot zaļajā zonā pie Dabas aizsardzības pārvaldes ēkas izvietotajos velostatīvos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās