Ātrās mērces ar makaroniem - garšos tik gardi kā Itālijā
Makaroni ar pašgatavotu tomātu mērci vai pikanto siera mērci ar vistu garšos ne sliktāk kā Itālijā.
Tomātu mērce
Universāla mērce, ar kuru garšos jebkuri makaroni, bet īpaši labi sader ar platajām, garajām nūdelēm. Lai iegūtu viendabīgas konsistences mērci, tā ir jāsablendē.
4 personām
30 minūtes
400 g plato, garo nūdeļu
400 ml tomātu sulas
200 ml burkānu sulas
8 tomāti
2 ķiploka daiviņas
1 sīpols
2 ēdk. olīveļļas
2 ēdk. sakapātu raudeņu
2 tējk. buljona pulvera
sāls, malti pipari, cukurs
1. Nūdeles izvāri sālsūdenī atbilstoši norādei uz iesaiņojuma.
2. Nomizotus ķiplokus un sīpolu smalki sakapā. Tomātus sagriez gabaliņos.
3. Katlā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus.
4. Pievieno tomātus un 1 ēdk. raudeņu, pielej tomātu un burkānu sulu, iemaisi buljona pulveri un uz mērenas uguns vāri 7–10 minūtes. Pieber piparus un šķipsniņu cukura.
5. Pasniedz ar nūdelēm un pārkaisi ar atlikušo raudeni.
Pikantā siera mērce ar vistu
Vīna vietā var izmantot buljonu.
4 personām
30 minūtes
400 g īso makaronu ar cauru vidiņu (Penne)
250 g vistas filejas
200 g saldā krējuma
75 g sarīvēta cietā siera + siers pārkaisīšanai
5 ēdk. sausā baltvīna
2 ēdk. miltu
1 ēdk. sakapātas svaigas sarkanās čili pāksts
1 ēdk. sakapātu maurlociņu
1 ēdk. smalki sakapāta timiāna
1 ēdk. dzidrināta sviesta
sāls, malti pipari
1. Vistas fileju sagriez plānās strēmelēs. Makaronus izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma.
2. Dziļā pannā sakarsē sviestu un uz straujas uguns apcep vistas strēmeles, pēc tam izņem no pannas.
3. Pannā ieber maurlociņus, čili un timiānu un 1 minūti apsautē. Pārkaisi ar miltiem, pielej vīnu, pievieno krējumu. Uz mērenas uguns sautē aptuveni 5 minūtes.
4. Pievieno makaronus, gaļu un sieru, sāli un piparus un rūpīgi samaisi.
5. Liec šķīvjos un pārkaisi ar atlikušo sieru.