Noderīgi ikdienā
2021. gada 27. maijs, 16:18

Maciņam draudzīgas idejas, kā atsvaidzināt vannasistabu

Jauns.lv

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju nav apmierināti ar savas vannasistabas iekārtojumu vai vēlētos to uzlabot.* Daudzus no pārmaiņām attur priekšstats, ka tās būs dārgas un prasīs daudz laika. IKEA interjera dizainers iesaka budžeta klases idejas, kuras īstenojot, vannasistabu varēs atsvaidzināt vienas dienas laikā.

Vieglas, ātras pārmaiņas ar ilgtermiņa efektu

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā mainīt vannasistabu, ir arī lētākais un vienkāršākais – atbrīvoties no liekā! Apskati vannasistabu un kritiski izvērtē iespējamās “problēmzonas”, kas rada nekārtības iespaidu un apgrūtina uzkopšanu. Viens piemērs ir higiēnas un tīrīšanas piederumi, ko vairums cilvēku glabā uz vannas malas vai uz dušas kabīnes grīdas. Interjera dizainers iesaka tā vietā labāk izraudzīties, piemēram, sienas plauktiņus, kuros var salikt visu ikdienā nepieciešamo.

“Sevišķi parocīgi ir sienas plauktiņi, kurus piestiprina ar piesūcekņiem – tad pat nav jāurbj sienā vai flīzēs caurumi. Šādos plauktiņos var ērti salikt gan sīkākas, gan lielākas lietas,” pastāsta interjera dizainers Darjus Rimkus.

Noteikti pievērsies vannasistabas skapīšu un atvilktņu iekšpusei – tur bieži mēdz veidoties nekārtība. Lai viss būtu pārskatāms, izvēlies organizatorus un iedali mantas kategorijās, piemēram, skaistumkopšanas piederumi, higiēnas piederumi un citi, lai katrai lietai būtu sava vieta.

foto: Publicitātes foto

Atsvaidzini noskaņu

Labākais veids, kā ienest vannasistabā jaunas krāsas un rakstus, ir ar tekstilu un praktiskiem, taču stilīgiem piederumiem. Jauns dušas aizkars, dvieļi, ziepju trauks un citi piederumi var maksāt tikai dažus eiro var radīt lielisku efektu bez liela darba – nebūs ne jākrāso sienas, ne jāmaina flīzes. Lai kopiespaids būtu harmoniskāks, jaunos toņus var pieskaņot telpas esošajai krāsu paletei.

Personisku noti var izveidot, pieliekot plauktiņu ar augiem un dekoratīviem interjera priekšmetiem. Arī mīļākais aromāts un tīri dvieļi vaļējos plauktos var padarīt telpu mājīgāku un  parādīt personību. Bambusa kastītes, stikla burkas un grozi ir praktiski un dekoratīvi – tajos var glabāt biežāk lietotās mantas, lai tās vienmēr būtu pie rokas.

“Parasti vannasistaba ir pēdējā, kas ienāk prātā, domājot par dekorēšanu. Tomēr, mazliet mainot domāšanu, mēs noteikti varam papildināt telpu ar vāzēm un ziediem, padarīt interjeru krāsaināku un radīt mierpilnu noskaņu, kurā veltīt laiku sev,” dizainers saka.

foto: Publicitātes foto

Paplašini telpu

Vannasistaba bieži ir tā telpa mājoklī, kas vienmēr šķiet par mazu. Tomēr pat nelielā telpā ir iespējami risinājumi, kas ļaus to izmantot optimāli. Piemēram, sienas plauktus var likt līdz pat griestiem – tā varēs salikt vairāk mantu, un, lai tās aizsniegtu, pietiks ar vienkāršu pakāpšanās soliņu.

“Ja vannasistabā nav iespējas likt sienas plauktus, izmēģini stūra plauktus vai pakaramos, ko var, piemēram, uzlikt uz durvīm. Tādi risinājumi nelielā telpā ir īsts glābiņš. Uz pakaramajiem var glabāt tīrus dvieļus, apģērbu, halātus un citas mantas,” mudina dizaineris.

foto: Publicitātes foto

Savukārt tīrīšanas piederumus liec ūdensizturīgos plastmasas turētājos, ko var ērti un droši salikt zem izlietnes. Piemērota vieta ir arī virs veļas mazgājamās mašīnas – īpaši tam paredzētā skapī vai uz pakaramajiem uz sienas stangām.

Tēmas