Vidusjūras garša: salāti ar svaigo sieru un zemenēm par 2,08 EUR
foto: Shutterstock
Garšīgi

Vidusjūras garša: salāti ar svaigo sieru un zemenēm par 2,08 EUR

Jauns.lv

Kamēr ilgstoši silts pavasaris Latvijā vēl nav atnācis un ceļošanas iespējas joprojām ir ierobežotas, varam sevi priecēt ar garšām no saulainās Vidusjūras, papildinot ierasto piknika vai ģimenes svētku ēdienkarti ar svaigiem un gardiem salātiem.

Salāti ar svaigo sieru un zemenēm brīnišķīgi garšos kombinācijā ar grilētiem ēdieniem, un garšu saspēle nenoliedzami atgādinās Vidusjūru. Svaigais siers kopā ar grieķu olīveļļu un baziliku komentārus neprasa - šis salikums ir klasiska vērtība. Un, kamēr pašmāju zemenes vēl nav gatavas, šajā Vidusjūras ēdienā, protams, izmantojam Spānijas sauli baudījušās ogas, kuras, pēc uztura speciālistu teiktā, ir tikpat vērtīgas kā Latvijā audzētās.

Ēdiens ir oriģināls un gards, turklāt izmaksas ir zemas - no receptē minētā sastāvdaļu daudzuma var pagatavot divas porcijas. Ja nepieciešamos produktus iegādājies "Maxima", maltīte izmaksās vien 2,08 EUR katram (4,17 EUR kopā). Jau tagad visos "Maxima Latvija" veikalos norisinās "Sirsnīga izvēle" kampaņa, kuras ietvaros vairāki pašmāju un ārzemju zīmolu produkti ir iegādājami līdz pat 57% izdevīgāk.

Sastāvdaļas

  • 120 - 150 g zaļo lapu salātu - 1,12 EUR (Salāti SONGINO VALERIANA 125g - 1,12 EUR)
  • 3 zariņi zaļā bazilika - 0,35 EUR (Baziliks 20g - 0,77 EUR)
  • 150 - 200 g svaigā siera - 0,99 EUR (Krēmsiers BALTAIS KLASISKAIS 150g - 0,99 EUR)
  • 10 palielas svaigas zemenes - 1,32 EUR (Zemenes 250g - 1,32 EUR)
  • olīveļļa - 0,29 EUR (Olīveļļa E.V. BORGES 750ml - 4,99 EUR)
  • salātu mērce - 0,10 EUR (Mērce SPILVA Salātu 385g - 0,99 EUR)
  • 1 tējk. rozā pipari (graudiņi)
  • 1 tējk. melnie pipari (graudiņi)

Gatavošana

  • Svaigo sieru kārtīgi atdzesē (ledusskapī). Piparu graudiņus piestā ar stampiņu ne pārāk smalki sasmalcina.
     
  • Bazilika lapiņas noplūc no kātiņiem un saplucina. Saplūkā salātlapas un bļodā sacilā ar baziliku, apslaka ar olīveļļu un salātu mērci. Ja garšo, var pievienot arī balzametiķi.
     
  • Zemenes nomazgā, noņem lapiņas, sagriež 2 vai 4 daļās. Traukā izkārto zaļumus, uz tiem izliek zemeņu gabaliņus.
  • Ar divām karstām tējkarotēm (sakarsējot tās verdošā ūdenī) no svaigā siera izveido klimpas un izkārto tās uz salātiem.
     
  • Beigās pārber sasmalcinātos piparus, uzpilina vēl mazliet olīveļļas, salātu mērces un balzametiķa.

Labu apetīti!

Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar "Maxima"