foto: Shutterstock
Mājās cepta biezpienmaize - gards našķis ikdienai un svētkiem.
Mājās cepta biezpienmaize - gards našķis ikdienai un svētkiem.
Garšīgi

Vienkārši pagatavojams gardums brīvdienām - biezpienmaize

Mammamuntetiem.lv

Pēc pusdienām vai vakarā pie tējas garšīgāk par jebkuru jau gatavu veikalā nopērkamu našķi būs pašu cepta biezpienmaize!

Biezpienmaizes pamatnei

200 g sviesta 
150 g cukura
300 g milti
2 tējkarotes cepamā pulvera

Sviestu (istabas temperatūrā atlaidinātu) saberž ar cukuru, tad pieber miltus, kuri sajaukti ar 2 tējkarotēm cepamā pulvera. Izveidojas drumstaliņas, kuras noliek ledusskapī, lai atpūšas (kamēr taisa biezpienmaizes augšējo daļu).

Biezpienmaizes virskārtai

1 kg biezpiens
6 olas
150 g cukura
vaniļas cukurs
rozīnes
4 ēdamkarotes saldā vai skābā krējuma
3-4 tējkarotes kartupeļu cietes

Biezpienu sajauc ar olu dzeltenumiem, pievieno cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru. Pievieno uzbriedinātas rozīnes. Uzputo olu baltumu, iecilā sagatavotajā masā. Ja gribas darbu pabeigt ātrāk, var arī olu dzeltenumus no baltumiem neatdalīt.