Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
10 idejas balkona iekārtošanai

10 idejas balkona iekārtošanai

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Mēs bieži runājam par dārza kopšanu un iekārtošanu, taču šodien vēlamies pievērsties citai āra platībai – balkonam. Šajā rakstā dalīsimies ar 10 ātrām un vienkāršām idejām, kā pārvērst jūsu balkonu no garlaicīga pilsētas dārza par svaigu un zaļu paradīzi.

Sāksim!

1. Sāciet ar augu izvēli

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā padarīt balkonu mājīgu, ir tā papildināšana ar augiem. Ir vairākas opcijas mazākiem un lielākiem balkoniem. Ja jums ir liels balkons, jūs varat izmantot lielas puķu kastes, kurās iestādīt bambusu vai citus zālei līdzīgus augus. Tie būs lieliski centrālie elementi. Ja jums pieejama mazāka platība, puķu kastes var piekārt pie griestiem vai piestiprināt pie sienas, vai novietot tos uz balkona margām.

2. Ērta sēdvieta ir svarīga

Jūsu balkonam jābūt vietai, kurā atpūsties, tādēļ izvēlieties ērtas mēbeles. Tāpat apdomājiet mērķi, kādam mēbeles iegādājaties. Vai jūs plānojat bieži pusdienot ārā vai arī vēlaties radīt vietu atpūtai un lasīšanai?

3. Āra paklāji, lai visu apvienotu

Šobrīd ir moderni papildināt balkonu vai terasi ar paklāju. Jūs varat izvēlēties no daudziem variantiem: lieli taisnstūra paklāji ar jautriem rakstiem vai apaļi džutas paklāji bohēmas noskaņai.

4. Zaļumu dārzs vai pat neliels dārzeņu dārziņš

Daži dārzeņi un zaļumi ir lieliski piemēroti augšanai uz balkona. Iestādiet ķiršu tomātus, papriku, baziliku un oregano un pagatavojiet savu pastas mērci! Pirms stādīšanas pārliecinieties, ka uz balkona ir pietiekami daudz saules gaismas, lai dārzeņi varētu augt un nogatavoties!

5. Aizšūpojieties prom no ikdienas

Ja jūsu balkonam ir griesti, jūs varat piestiprināt šūpuļkrēslu vai šūpuļsolu. Jums nepatīk urbt vai jūsu balkonam nav griestu? Jūs varat izlīdzēties arī ar šūpuļtīklu. Aizveriet acis un aizšūpojieties uz kādu eksotisku vietu!

6. Nosedziet savu betona grīdu

Vairums balkonu grīdu ir no betona vai pelēkā krāsā. Ja vēlaties nomainīt industriālo vai moderno stilu uz, piemēram, bohēmas, jūs grīdu varat vienkārši pārklāt ar koka flīzēm. Koks vienā mirklī radīs mājīgāku sajūtu, un ar pareizajiem aksesuāriem tas jūsu balkonu pārvērtīs līdz nepazīšanai.

7. Omulīgiem vakariem ar perfektu apgaismojumu

Izmantojiet apgaismojumu, lai varētu pakavēties ilgāk, kad saule jau norietējusi. Lai jums nebūtu jāuztraucas par to, ka vējš nodzēš sveces vai kāds tās apgāž, izvēlieties lampiņu virtenes vai laternu sliedi. Turklāt saules enerģija ir lielisks un enerģiju taupošs risinājums.

8. Spilgtas krāsas

Lai padarītu savu balkonu spilgtāku, papildiniet to ar krāsainiem dekoratīvajiem spilveniem, paklājiem, plediem un citiem aksesuāriem.

9. Radiet privātumu, izmantojot aizslietni

Lai radītu noslēgtu vietu, līdz ar stādiem varat izmantot arī dabīga izskata aizslietni. Vai izlīdzēties ar niedru vai bambusa aizslietni!

10. Izvēlieties skatu

Izdomājiet, uz ko vēlaties skatīties, sēžot uz sava balkona, un vai vēlaties to redzēt no savas dzīvojamās istabas. Apdomājiet mēbeļu, stādu un aksesuāru novietojumu, lai skats jums patiktu gan atrodoties iekšā, gan sēžot ārā.

Reklāmas raksts sadarbībā ar www.vidaxl.lv