Zaru smalcinātājs – viss, kas Jums jāzina par šo lietderīgo dārza palīgrīku
Noderīgi ikdienā
2021. gada 15. marts, 08:00

Zaru smalcinātājs – viss, kas Jums jāzina par šo lietderīgo dārza palīgrīku

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Aukstajiem ziemas mēnešiem pakāpeniski atkāpjoties un laikam virzoties uz agrā pavasara iestāšanās pusi, arvien aktuālāks kļūst jautājums par atbrīvošanos no dārza atlikumiem jeb veco zaru un nopļautās zāles kaudzītes. Kā to izdarīt pēc iespējas efektīvāk un vienlaikus nodrošināties ar komposta vai mulčas iegūšanu tālākās dārza teritorijas apstrādes procesā? Jums talkā nāks lietderīgā zaru smalcināšanas ierīce, kas ir ieguvusi lielu cieņu pašmāju dārza entuziastu lokā kā daudzfunkcionāls dārza tehnikas paveids, kas lieliski noderēs kā zaru smalcināšanā, tā pļautās zāles pārstrādē.

Kas ir tās lietas, kas par šo ierīci būtu jāzina ikvienam dārzkopim? Lasiet un uzziniet!

Efektīvs palīgs cīņā ar zariem un nopļauto zāli

Piekritīsiet, ka vairums dārzkopju itin bieži saskaras ar problēmām, kas saistītas ar  dārzā nokritušo zaru, lapu un svaigi nopļautās zāles atbrīvošanos sakarā ar to, ka vairākumā pašvaldību ir aizliegts šīs dārza atliekas dedzināt.

Tāpēc, lai netiktu pie soda un neapgrūtinātu kaimiņu dzīvi ar deguma smaku un dūmu pilnu pagalmu, nākas ķerties pie alternatīvām. Viena no tām ir zaru smalcināšanas ierīce, kas lieliski pratīs tikt galā gan ar mazāka, gan lielāka diametra koku, un krūmu zariem, kā arī veco lapu un tikko nopļautās zāles kaudzēm.

Taču, ko ar šiem pārstrādātajiem dārza atlikumiem darīt pēc tam? Pēc atbildes tālu nav jāsniedzas, jo zaru smalcinātājs ir fantastisks veids, lai konkrētos dārza atkritumus pārstrādātu organiskās mulčas pārklājumā vai kompostā, kuru pēcāk izmantot augsnes mēslošanas vajadzībām.

Pirms iegādājieties, rūpīgi izvērtējiet parametrus

Kad esat veiksmīgi iepazinies ar zaru smalcinātāja ierīces piedāvātajām iespējām, būtu lietderīgi saprast, kādi parametri Jums kā patērētājam būtu jāņem vērā, izvēloties kādu no šīs ierīces daudzajām variācijām. Zaru smalcinātāji tiek iedalīti divās kategorijās, proti, elektriskajos un benzīna zaru smalcinātājos, kas nozīmē, ka vispirms nāksies izvērtēt Jūsu iespējas un ērtības līmeni strādājot ar kādu no piedāvātajiem variantiem. Īpaša uzmanība būtu jāvelta arī ierīces jaudas faktoram. Jaudas kontekstā galvenais ir atcerēties sekojošo - jo jaudīgāka būs ierīce, jo efektīvāk tā spēs tikt galā ar resnākiem un žuburainākiem krūmu zariem.

Protams, nevajadzētu aizmirst arī par zaru smalcinātāja tvertnes tilpumu. Šo dārza palīgierīču tvertnes tilpums visbiežāk svārstās no 40 līdz 60 litriem. Tātad, jo ietilpīgāka būs ierīces tvertne, jo retāk to darba laikā būs nepieciešams iztukšot.

Esat uzsācis pusprofesionāla vai profesionāla zaru smalcinātāja medības? Plašs piedāvājums pieejams interneta veikalā 220.lv – ienāciet, apskatiet un sāciet smalcināt jau tūliņ!

Lietderīgi ieteikumi ierīces apkopei

Apdomājot zaru smalcinātāja iegādi un tā lietderību Jūsu veicamo dārza darbu sarakstā, noteikti jāiepazīstas ar konkrētās dārza tehnikas apkopes īpatnībām. Lai tikko iegādātais zaru smalcinātājs kalpotu pēc iespējas efektīvāk un ilgāk, nāksies pienācīgi parūpēties par tā regulāru apkopi. Pats galvenais zaru smalcinātāja tīrīšanas procesā būtu atturēties no ierīces asmeņu mazgāšanas ar ūdeni, jo tas var veicināt asmens rūsēšanu.

Kas attiecas uz zaru atlikumu izņemšanu, to visefektīvāk panāks kāda nedaudz asāka birste. Toties, regulāri griežot salīdzinoši sveķainus zarus, ierīces attīrīšanas vajadzībām būtu ieteicams ņemt talkā speciālu  tīrīšanas līdzekli, kas pieejams jebkurā dārza preču veikalā.

Drošība vienmēr pirmajā vietā

Jāuzsver, ka ne mazāk svarīgāks aspekts par zaru smalcinātāja ierīces attīrīšanu ir drošības pasākumu ievērošana laikā, kad esat ierīci nolēmis likt pie darba. Pirmkārt, ievērojiet, ka darba laikā vajadzētu maksimāli izvairīties no cietu priekšmetu, piemēram, akmeņu vai oļu, nokļūšanas smalcinātāja iekšienē – tas var izraisīt bīstamas situācijas, tāpēc būtu silti ieteicams smalcināšanas laikā valkāt speciālas darba brilles.

Otrkārt, nekādā gadījumā nemēģiniet no ierīces izvilkt tajā ieķērušos zarus, iekams smalcinātājs nav izslēgts vai atvienots no strāvas padeves.

Ietaupiet laiku un iepērcieties internetā

Lūkojaties pēc sava ideālā mazdārziņa ekipējuma? Zaru smalcinātāji interneta veikalā 220.lv ir lieliska izvēle ikienam dārza darbu entuzistam – šeit Jūs atradīsiet gan elektriskos, gan benzīna zaru smalcinātājus no tādiem plašu atpazīstamību ieguvušiem zīmoliem kā ‘’Makita’’ un ‘’Villager’’.

220.lv pieejamas arī dažāda seguma siltumnīcas plašā klāstā, kā arī citi dārzam noderīgi priekšmeti, kas atvieglos Jūsu aktīvo pavasara rosīšanos nebeidzamajos dārza plašumos.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar 220.lv

Tēmas