Ulda Dumpja sieva: "Vajag tomēr vīru klausīt!"
Ulda un Dainas Dumpju dzīvokli tagad tīra grīdas sausās uzkopšanas robots iRobot Roomba 966.
Tīras grīdas katru dienu
2016. gada 15. decembris, 12:00

Ulda Dumpja sieva: "Vajag tomēr vīru klausīt!"

Jauns.lv

Kad jau pirms trim gadiem aktieris Uldis Dumpis piedāvāja sievai Dainai, ka vajadzētu iegādāties iRobot, viņa bija pret. Tagad Dumpja kundze atzīst, ka šaubas bijušas nevietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēlmaņu nakts balvu Par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņēmušais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis ar sievu, Latvijas Televīzijas režisori Dainu Dumpi ir precējušies jau 51 gadu. Desmit gadus viņi dzīvo daudzdzīvokļu ēkā, kurā savulaik bija Rīgas 6. slimnīca. „Laipni lūgti ginekoloģijas kabinetā, tas te agrāk bijis,” ar humoru ciemiņus pieņem dzīvespriecīgais un sirsnīgais aktieris Uldis Dumpis ar ne mazāk dzīvespriecīgo kundzi Dainu, kuriem testēšanā nodots grīdas sausās uzkopšanas robots iRobot Roomba 966.

Lielisks grīdu mazgātājs

Dumpju ģimenē līdz šim tieši Uldis bija tas, kas uzņēmās grīdu mazgāšanu. „Pēdējā laikā gan esmu palaidies slinkumā, arī redze vairs nav tā, taču agrāk man patiešām tas ļoti patika. Kad šeit sākām dzīvot, tieši es biju galvenais grīdu mazgātājs. Man patika. It sevišķi, kad jāmācās izrādēm teksts. Tad esmu gatavs darīt jebko, lai tikai nebūtu jāmācās. Un esmu priecīgs, ja vajag izmazgāt grīdu. Jo tad taču man ir attaisnojums negatavoties izrādēm,” smejas Uldis Dumpis.

Uldis Dumpis vienmēr bijis par jaunām tehnoloģijām, kas atvieglo mājas darbus. Tā viņš pirms daudziem gadiem iegādājies tā brīža jaunumu – tvaika birsti.

Tagad gan māju tīra un mazgā viņa sieva, tāpēc to, ka vajadzētu atvieglot kundzei rūpes par mājas tīrīšanu, iegādājoties iRobot, Dumpis jau bija iedomājies pirms gadiem trim, kad to bija pamanījis seriāla UgunsGrēks filmēšanas laukumā. „Man jau sen tas robots nelika mieru, taču Daina bija kategoriski pret. Lai arī vairākas reizes mums pat piedāvāja iRobot paņemt testēšanai, Daina atteicās,” stāsta aktieris, bet viņa kundze paskaidro, kāpēc tā darījusi: „Es galīgi to robotu negribēju! Nu kam man tas? Man taču ir putekļusūcējs, tvaika birste, ko Uldis pirms daudziem gadiem noskatīja un par lielu naudu nopirka internetā – kam man vēl tāds robots?! Es pati ar visiem darbiem lieliski tiku galā.”

Kad paliek kauns

Taču nu viņu mājās ir iRobot Roomba 966. Kad Dainas kundze pirmo reizi izmēģināja iRobot, viņai domas mainījās. „Uztaisīju ģenerāltīrīšanu. Vienā istabā palaidu robotu, tikmēr pati tīrīju otru. Un pa diviem mums tik raiti gāja! Ja līdz šim man dzīvokļa ģenerāltīrīšana aizņēma teju vai visu dienu, tagad tiku galā nieka trijās stundās. Un kā tas iRobot iztīra gultas apkašu! Prieks! Ja agrāk pati līdu uz vēdera un mocījos, lai ar putekļusūcēju tiktu visur klāt, tagad Alfītis visu izdara bez problēmām – dipadu dapadu visam iziet cauri un tīrs,” apmierināta ir Ulda Dumpja sieva.

Dumpju ģimene īpaši priecīga par to, cik cītīgi iRobot Roomba 966 iztīra flīžu grīdu. „Mums flīzes ieklātas ar tādām dziļākām gropītēm šuvju vietās, un tās ir ļoti grūti iztīrīt no drupačām. Taču iRobot to izdara perfekti!”

Tagad viņa iRobot izmanto teju katru dienu. „Biju kārtīgi iztīrījusi māju, kad pēc divām dienām intereses pēc palaidu robotu. Kad ieraudzīju, cik daudz putekļu un netīrumu tas bija savācis, man palika kauns – vai tiešām es līdz šim māju biju tik slikti tīrījusi? Brīnos, kur tos putekļus un netīrumus robots atrod? Tāpēc tagad iRobot palaižu katru dienu un jūtu, ka putekļu dzīvoklī ir krietni mazāk – pat uz plauktiem un grāmatām vairs nekrājās tik daudz, kā līdz šim,” ievērojusi Daina.

Iedots savs vārds

Ulda Dumpja kundze arī atviegloti nopūšas, uzzinot, ka viņi ar Uldi nav vienīgie, kas mēdz sarunāties ar iRobot. „Es jau domāju, ka mums ir kaut kādas novirzes. Mēs ar robotu sarunājamies, vaicājam – kur nu tagad iesi? Taču šis neatbild,” smej aktiera dzīvesbiedre, savukārt Uldis piebilst, ka jaunajam palīgam iedots arī vārds: „Robotu mums atveda, kad Alfoniem bija vārdadiena. Nosaucām par Alfonu, bet nu jau mīļi dēvējam par Alfīti.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Dumpji ar jauno palīgu ir ļoti apmierināti – ja rocība atļauj, tad noteikti iesaka iegādāties iRobot. „Un nešaubīties, kā es šaubījos, kad Uldis jau pirms trim gadiem man to piedāvāja. Laikam jau tomēr reizēm vajag vīru arī klausīt,” gardi nosmej aktiera kundze Daina Dumpe.

iRobot Roomba 966

iRobot Roomba 966 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī, izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas bija pārtraukts.

iRobot Roomba 966 varat attālināti vadīt, kontrolēt un tam iestatīt piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home aplikāciju.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

iRobot servisa centrs:

Bieķensalas iela 21

(Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt

vai piezvanot

202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar iRobot, Foto:

Mārtiņš Ziders