Meža delikatese gardai rudens maltītei.
Garšīgi
2015. gada 12. septembrī, 20:04
Ātri un gardi: sviestā ceptas baravikas
Aiz loga nu jau tikpat kā rudens, tas nozīmē - sēņu laiks ir pilnā plaukumā! Ja netīk bradāt pa mežiem, arī tirgū jau nopērkamas pirmās baravikas. Lūk, ātra un garda recepte šai meža delikatesei.
Sastāvdaļas
1. Baravikas
2. Olas
3. Milti
4. Sāls
5. Sviests
Kā gatavot
Izmanto vidēji lielas baravikas, kam apakšdaļa nav vēl zaļgana, bet balta, ola, milti, sviests, sāls.
Baravikas notīra, pie kam maziņās atstāj veselas, bet prāvākās pārgriež vairākās daļās, noskalo aukstā ūdenī, pārkaisa ar sāli un ļauj 15—20 minūtes sālīties. Tad tās tīrā linu drānā vai dvielī noslauka, apmērcē sakultā olā, apvārta miltos, un cep tad uz pannas sviestā brūnas no abām pusēm. Galdā pasniedz ar sparģeļiem.
Baravikas Rīgas centrāltirgū
mammauntetiem.lv / Foto: shutterstock / Rebeka Žeire/LETA