Ātri un gardi: sviestā ceptas baravikas
Meža delikatese gardai rudens maltītei.
Garšīgi

Ātri un gardi: sviestā ceptas baravikas

Jauns.lv

Aiz loga nu jau tikpat kā rudens, tas nozīmē - sēņu laiks ir pilnā plaukumā! Ja netīk bradāt pa mežiem, arī tirgū jau nopērkamas pirmās baravikas. Lūk, ātra un garda recepte šai meža delikatesei.

Sastāvdaļas

1. Baravikas     

2. Olas     

3. Milti     

4. Sāls     

5. Sviests     

Kā gatavot

Izmanto vidēji lielas baravikas, kam apakšdaļa nav vēl zaļgana, bet balta, ola, milti, sviests, sāls.

Baravikas notīra, pie kam maziņās atstāj veselas, bet prāvākās pārgriež vairākās daļās, noskalo aukstā ūdenī, pārkaisa ar sāli un ļauj 15—20 minūtes sālīties. Tad tās tīrā linu drānā vai dvielī noslauka, apmērcē sakultā olā, apvārta miltos, un cep tad uz pannas sviestā brūnas no abām pusēm. Galdā pasniedz ar sparģeļiem.

Baravikas Rīgas centrāltirgū

Baravikas Rīgas centrāltirgū

mammauntetiem.lv / Foto: shutterstock / Rebeka Žeire/LETA

Tēmas