Ciemiņus gaidot - 3 veidu mini uzkodas
Trīs veidu mini uzkodas, ko novērtēs jebkurš ciemiņš.
Minipankūciņas ar lasi
Gan pankūciņas, gan arī krējuma un zaļumu maisījumu var pagatavot dienu iepriekš. Krējumam jābūt pietiekami biezam, citādi mērce sanāks pārāk šķidra.
50 pankūciņas
40 minūtes
Mīklai
• 125 g miltu
• 125 ml piena
• 2 viegli sakultas olas
• 1 ēdk. skābā krējuma
• 1 tējk. cepampulvera
• eļļa
Papildinājumam
• 125 g bieza skābā krējuma
• 125 g plānās strēmelītēs sagriezta kūpināta laša
• 2 ēdk. majonēzes
• 2 tējk. citrona sulas
• 1 ēdk. smalki sakapātu lociņu
• 1 ēdk. smalki sakapātu piparmētru lapiņu
• citrona mizas skaidiņas
• sāls
1. Miltus sajauc ar cepampulveri un iesijā bļodā. Vidū izveido iedobīti.
2. Olas sakul ar pienu un krējumu un ielej iedobītē. Maisi, līdz izveidojas gluda mīkla. Atstāj pastāvēt 10 minūtes.
3. Sakarsē lielu pannu, iezied ar eļļu, ielej pa tējkarotei mīklas un cep. Kad pankūciņu virspusē sāk veidoties burbulīši, apgriez otrādi un cep gatavas. Izņem no pannas un liec uz lēzena šķīvja vai paplātes.
4. Krējumu rūpīgi sakul ar majonēzi, citrona sulu, lociņiem, piparmētrām un sāli.
5. Liec uz katras pankūciņas pa mazai karotītei maisījuma, virsū kārto laša strēmelītes un izrotā ar citrona mizas skaidiņām.
Mazās sēņu maizītes
Tās var apcept pat vairākas dienas iepriekš un ievietot cieši noslēgtā traukā vai kastītē.
32 maizītes
50 minūtes
• 375 g plānās šķēlītēs sagrieztu šampinjonu
• 80 g izkausēta sviesta
• 30 g rīvēta cietā siera
• 8 šķēles četrkantīgās tostermaizes
• 2 ļoti smalki sakapātas ķiploka daiviņas
• 1 ļoti smalki sakapāts sīpols
• 1–2 ēdk. sausā portvīna
• 1 ēdk. olīveļļas
• 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
• 1 tējk. smalki sakapāta timiāna
• apelsīnu mizas skaidiņas
• sāls, malti pipari
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2. Maizītes no abām pusēm iezied ar sviestu. Katru šķēli pārgriez uz pusēm, katru pusi – vēlreiz uz pusēm. Liec uz plāts un apcep krāsnī 5–7 minūtes, līdz maizītes kļūst zeltaini brūnas.
3. Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un apsautē caurspīdīgus. Pievieno sēnes un uz lēnas uguns sautē vēl 5–7 minūtes, tad pieber sāli un piparus, pielej portvīnu un sautē, līdz šķidrums iztvaiko. Iemaisi garšaugus.
4. Sēnes kārto uz maizītēm, pārkaisi ar sieru un apelsīnu mizas skaidiņām un vēl uz dažām minūtēm ievieto krāsnī.
Groziņi ar zilā siera krēmu un bumbieriem
Ļoti ātri un vienkārši pagatavojams cienasts, kas allaž izpelnās lielu piekrišanu. Jau izceptus groziņus var nopirkt katrā lielveikalā vai konditorejas veikalā.
30 groziņi
15 minūtes
• 30 gatavi groziņi
• 3 bumbieri
• 200 g zilā siera
• 2–3 ēdk. skābā krējuma
• 1 ēdk. smalki sakapātu bazilika lapiņu
• 1 ēdk. smalki sakapātu koriandra lapiņu
1. Ar dakšiņu saspaidi sieru pēc iespējas smalkāk un sakul ar krējumu, līdz izveidojas krēms. Iemaisi zaļumus. Ja krēms ir par biezu, pievieno nedaudz citrona sulas.
2. Katru bumbieri sagriez 10 šķēlītēs.
3. Pildi krēmu groziņos un izrotā ar bumbiera šķēlīti.