Vārām ievārījumu: vai lietot atkārtoti metāla vāciņus?
To var darīt, tikai pirms tam rūpīgi jāpārliecinās par vāciņa kvalitāti.
Kas ir jāzina?
■ Vai vāciņš iepriekš ticis atskrūvēts bez papildu mehāniskas iedarbības, proti, nav mehāniski bojāts.
■ Vai vāciņa vītne sader ar burkas kakliņa vītni. Tas nozīmē, ka visracionālāk ir ņemt konkrētu burku un vaļīgi uzskrūvēt vāciņu. Tam jāskrūvējas bez aizķeršanās un jāstāv taisni.
■ Vai vāciņa iekšpusē nav rūsas plankumu.
■ Vai arī pēc rūpīgas nomazgāšanas un dezinficēšanas vāciņš joprojām ož vai smaržo pēc kādreiz burkā bijušajiem produktiem. Ja tas joprojām piesūcies, piemēram, ar ķiploku aromātu, ievārījuma burciņai diez vai būs piemērots.
■ Pēdējo pārbaudi vari izdarīt tad, kad burka jau piepildīta ar produktiem un vāciņš kārtīgi aizskrūvēts. Burku vienkārši apgriez ar vāciņu uz leju. Ja pēc īsa mirkļa gar malām sāk sūkties šķidrums, piemēram, marināde, un vāciņu ciešāk vairs nevar aizskrūvēt, tad neko darīt – nāksies taisīt burku vaļā un meklēt citu vāciņu.