Kā nomizot sīpolu, lai neapraudātos? Praktiski padomi no "vecmāmiņas pūra lādes"
foto: PantherMedia / Werner Heiber
Noderīgi ikdienā

Kā nomizot sīpolu, lai neapraudātos? Praktiski padomi no "vecmāmiņas pūra lādes"

Jauns.lv

Domājams, ka ikvienam reiz asarojušas acis pēc sīpolu mizošanas. Vai no tā maz ir iespējams izvairīties? Piedāvājam sen zināmus, bet bieži vien paaudzēs tālāk nenodotus "trikus", kas krietni atvieglos rosīšanos pa virtuvi.

Mizo sīpolus zem tekoša ūdens

Lai izvairītos no kārtējās acu asarošanas, mizo sīpolu zem tekoša ūdens.

foto: unsplash.com

Vārot olas, ūdenim pievieno ēdamkaroti sāls

Kad olas izvārījušās, ievieto tās ledus aukstā ūdenī. Būsi pārsteigts, cik viegli nonāks čaumala.

foto: unsplash.com

Gatavojot rīsus vai ziedkāpostus, pievieno nedaudz svaigi spiestu citrona sulu.

Tā palīdzēs šiem produktiem palikt baltiem.

foto: unsplash.com

Pievieno zupai pāris ēdamkarotes auzu pārslu

Šādi zupa sabiezēs un kļūs bagātīgāka.

foto: unsplash.com

Cepumu traukā ieliec papīra salvetes

Ievietojot salvetes traukā, kurā glabā cepumus, tas palīdzēs novērst cepumu sacietēšanu.

foto: unsplash.com

Pirms mizošanas iemērc kartupeļus aukstā ūdeni, bet pirms cepšanas iezied ar sviestu vai eļļu

Lai kartupeļus būtu vieglāk nomizot, vispirms iemērc tos aukstā ūdenī un pievieno vienu sauju sāls.

Savukārt, lai krāsnī cepti kartupeļi būtu mīksti un sulīgi, pirms cepšanas tos iezied ar sviestu vai eļļu.

foto: unsplash.com

Paturi citronus zem karsta tekoša ūdens

Ja pirms citronu spiešanas paturēsi tos zem karsta tekoša ūdens, tad varēsi no tiem izspiest vairāk sulas.

foto: unsplash.com

Vārot makaronus, pievieno ūdenim ēdamkaroti eļļas

Tas neļaus ūdenim iet pāri katla malām.

foto: unsplash.com