Kā nomizot sīpolu, lai neapraudātos? Praktiski padomi no "vecmāmiņas pūra lādes"
Domājams, ka ikvienam reiz asarojušas acis pēc sīpolu mizošanas. Vai no tā maz ir iespējams izvairīties? Piedāvājam sen zināmus, bet bieži vien paaudzēs tālāk nenodotus "trikus", kas krietni atvieglos rosīšanos pa virtuvi.
Mizo sīpolus zem tekoša ūdens
Lai izvairītos no kārtējās acu asarošanas, mizo sīpolu zem tekoša ūdens.
Vārot olas, ūdenim pievieno ēdamkaroti sāls
Kad olas izvārījušās, ievieto tās ledus aukstā ūdenī. Būsi pārsteigts, cik viegli nonāks čaumala.
Gatavojot rīsus vai ziedkāpostus, pievieno nedaudz svaigi spiestu citrona sulu.
Tā palīdzēs šiem produktiem palikt baltiem.
Pievieno zupai pāris ēdamkarotes auzu pārslu
Šādi zupa sabiezēs un kļūs bagātīgāka.
Cepumu traukā ieliec papīra salvetes
Ievietojot salvetes traukā, kurā glabā cepumus, tas palīdzēs novērst cepumu sacietēšanu.
Pirms mizošanas iemērc kartupeļus aukstā ūdeni, bet pirms cepšanas iezied ar sviestu vai eļļu
Lai kartupeļus būtu vieglāk nomizot, vispirms iemērc tos aukstā ūdenī un pievieno vienu sauju sāls.
Savukārt, lai krāsnī cepti kartupeļi būtu mīksti un sulīgi, pirms cepšanas tos iezied ar sviestu vai eļļu.
Paturi citronus zem karsta tekoša ūdens
Ja pirms citronu spiešanas paturēsi tos zem karsta tekoša ūdens, tad varēsi no tiem izspiest vairāk sulas.
Vārot makaronus, pievieno ūdenim ēdamkaroti eļļas
Tas neļaus ūdenim iet pāri katla malām.