Pagatavo ģimenei gardu itāļu lazanju, iztērējot vien 9,52 EUR
Ja vēlies izmēģināt neparastāku makaronu ēdienu, pagatavo ģimenei itāļu virtuves gardumu - dārzeņu un gaļas lazanju! Restorānā šāda kārdinoša un bagātīga maltīte vienam cilvēkam izmaksātu vismaz 10 eiro, bet "Maxima" rāda, kā šo ēdienu ātri un izdevīgi pagatavot pašam. Gatavošana – vien 45 minūtes! (+ 30 minūtes cepšanai). Lazanja 4 personām, iegādājoties produktus Maxima veikalos, maksās vien 9,52 EUR. Kopš maija ir paplašināts pārtikas produktu un preču klāsts, kurus tagad un turpmāk Maxima veikalos var iegādāties par ilgtermiņā samazinātām cenām. Lai labi garšo! #mēsparjums #jūsparģimeni
Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit
Sastāvdaļas
• Lazanjas plāksnītes DIVELLA 500g - 1,85 EUR
• 2 burkāni - 0,20 EUR (0,48 EUR/kg)
• 900 g jauktās kotlešu masas MEISTARA MARKA 450g - 4,58 EUR (šai lazanjai izmantosim 2 iepakojumus, katrs 2,29 EUR)
• 2 sīpoli - 0,14 EUR (0,48 EUR/kg)
• sāls, pipari (pēc garšas)
• olīveļļa cepšanai
• 140 g tomātu mērce SPILVA - 0,24 EUR (tomātu mērce SPILVA 510 g cena – 0,89 EUR)
• 2 seleriju kāti - 0,87 EUR
• 1 litrs ūdens
Bešamela mērcei
• 30 g sviesta FARM MILK 83% - 0,17 EUR (sviesta FARM MILK 83% 180g cena – 0,99 EUR )
• 5 ēd. k. kviešu miltu OPTIMA LĪNIJA - 0,04 EUR (kviešu miltu OPTIMA LĪNIJA 2kg cena – 0,79 EUR)
• 1 l piena OPTIMA 2% 1l plēvē - 0,39 EUR
• 200 g siera HOLANDES FARM MILK 45% šķēl. – 1,04 EUR (siera HOLANDES FARM MILK 45% šķēl. 500g cena – 2,59)
• sāls, pipari (pēc garšas)
• malts muskatrieksts (pēc garšas)
Pagatavošana
- Uz pannas apcep kotlešu masu un liek sautēties katlā. Pielej ūdeni. Gaļai jāsutinās pusstundu.
- Sarīvē burkānus, sagriež sīpolus un seleriju kātus. Dārzeņus eļļā apcep uz pannas, pievieno tiem tomātu mērci un vēl mirkli pasautē. Apceptās saknes pievieno gaļai, pieber sāli un piparus un turpina sautēt uz lēnas uguns. Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai.
- Katliņā sakarsē sviestu, pievieno miltus un maisa, līdz iegūst zeltaini brūnu krāsu.
- Rūpīgi maisot, miltiem pievieno pienu. Pienam jābūt tik daudz, lai iegūtu bieza krējuma konsistenci. Taču atceries — mērci nevajag uzvārīt, tikai karsēt.
- Mērci noņem no uguns un pievieno lielāko daļu siera (atstājot vēl dažas šķēlītes, lai ir ko beigās pārlikt pāri lazanjai), sāli, piparus, muskatriekstu un visu kārtīgi samaisa.
- Vispirms cepešpannā ar augstām malām ielej nedaudz gaļas mērces, pa virsu kārto lazanjas plāksnes, atkal uzlej gaļas mērci un tai pāri — Bešamela mērci. Attiecīgi tai virsū lazanjas plāksnes, gaļu, Bešamela mērci un atkal lazanjas plāksnes. Kopumā izveido trīs šādas kārtas.
- Virskārtā uzklāj Bešamela mērci. Cep 180 grādos 20-30 min. Brīdi pirms lazanjas gatavības pārliek tai pāri siera šķēlītes vai sarīvētu sieru un iešauj vēl uz dažām minūtēm cepeškrāsnī. Lai labi garšo!
Recepte publicēta sadarbībā ar "Maxima"