Noderīgi ikdienā
2020. gada 29. aprīlī, 04:19
Pārsālīji zupu vai piededzināji pannas virsmu? Virtuves noslēpumi, kā rīkoties
Kā pareizi notīrīt piededzinātu pannu? Vai ir iespējams "izglābt" pārsālītu zupu? Šie un citi jautājumi piemeklē ikvienu, kurš rosās pa virtuvi. Piedāvājam iepazīties ar pāris virtuves noslēpumiem, kā rīkoties dažādās situācijās.
- Medus ir viens no retajiem produktiem, kas nebojājas gadiem ilgi. Nemet to prom, ja tas šķietami ir kristalizējies vai kļuvis duļķains. Ieliec medu mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm un tas atkal kļūs dzidrs.
- Lai paglābtu sieru no izžūšanas, uz nogrieztās daļas var uzsmērēt plānu kārtu sviesta.
- Lai atjaunotu “burbuļus” šampanieša pudelē, iemet tajā pāris rozīnes. Dabīgais cukurs šampanieti atkal no jauna padarīs dzirkstošu.
- Izvēloties dārzeņus ievietot ledusskapī, novieto zem tiem papīra dvieļus. Tie uzsūks lieko mitrumu, kas izraisa dārzeņu bojāšanos.
- Sacietējis cukurs? Padari to atkal mīkstu, ieliekot maisiņā kopā ar ābolu vai maizes šķēli.
- Pārsālīji zupu? Ievieto katlā ābolu vai zaļu kartupeli un pavāri zupu vēl pāris minūtes, tad izņem iepriekš minētās sastāvdaļas. Ja joprojām zupa ir pārāk sāļa, pievieno tai vēl ūdeni vai mazliet ābolu sidra etiķi.
- Skaiti kalorijas un nevēlies uzņem pārāk daudz taukvielu? Nosmel zupas virskārtu.
- Vēlies ātrāk nogatavināt augļus? Ieliec tos papīra maisiņā kopā ar ābolu.
- Izvārīji pārāk daudz makaronu? Ieliec tos bļodā, aptin ar plastmasas maisiņu un ievieto ledusskapī. Nākamreiz, kad vēlēsies tos ēst, uzvāri verdošu ūdeni un ieliec makaronus tajā uz minūti. Šādi makaroni no jauna būs uzsildīti un atjaunos mitrumu.
- Piededzināji pannas virsmu? Apkaisi to ar sodu, pievieno četras ēdamkarotes sāls, kā arī aplej pannu ar ūdeni un ļauj nostāvēties pāris stundas. Vēlāk piededzināto virsmu nokasi ar gumijas lāpstiņu.