foto: LETA
Premjers pauž sapratni attiecībā uz lauksaimnieku norādītajām problēmām jomā
Kariņš lauksaimniekiem "paudis sapratni" par nepieciešamību panākt taisnīgu ES lauksaimniecības politiku.
2019. gada 10. decembris, 22:00

Premjers pauž sapratni attiecībā uz lauksaimnieku norādītajām problēmām jomā

Jauns.lv / LETA

Latvijas lauksaimnieki šodien tikās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), kurš paudis "sapratni par taisnīgas lauksaimniecības politikas Eiropas Savienībā (ES) panākšanas nozīmīgumu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Latvijas Lauksaimniecības organizācijas sadarbības padomes (LOSP) direktors Jānis Irbe, lauksaimnieku organizāciju pārstāvji šodien tikās ar Kariņu pirms Eiropadomes sanāksmes, lai pārrunātu svarīgākos jautājumus, kas jāuzsver, lai veiksmīgāk aizstāvētu Latvijas lauksaimnieku intereses, panākot godīgu finansējumu nākamajā plānošanas periodā.

Tikšanās reizē piedalījās LOSP "Zemnieku saeimas", Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Latvijas Zemnieku federācijas un Lauksaimniecības Statūtsabiedrību asociācijas pārstāvji.

LOSP ģenerāldirektors Guntis Vilnītis vērtēja, ka tikšanās bijusi produktīva un lauksaimnieki sajutuši Ministru prezidenta sapratni par aktuālo situāciju un nepieciešamību visiem spēkiem panākt taisnīgu un godīgu kopējās laiksamniecības politikas realizēšanu nākamajā plānošanas periodā, nediskriminējot dalībvalstis un izbeidzot dalīšanu "vecajās" un "jaunajās".

Kariņš esot piekritis, ka Baltijas valstīm kopīgiem spēkiem vēlamo rezultātu panākt ir lielākas cerības. "Esam pārliecināti, ka ņemot vērā lielo pieredzi Briseles gaiteņos, kompetenci un labo reputāciju, premjers veiksmīgi izstāvēs mūsu lauksaimnieku intereses," pauda Vilnītis.

LOSP norāda, ka lauksaimnieki panākuši "fantastisku attīstības progresu" ražošanas tehnoloģiju, produktivitātes un produkcijas pārstrādes pilnveidošanā. Tas paveikts, pieliekot "dramatiskas pūles un milzu finanšu resursus, kas vienlaicīgi ir ieguldīti arī vienoto ES prasību izpildei", skaidro lauksaimnieki.

Irbe vērsa uzmanību, ka lauksaimnieki jaunajā plānošanas periodā jau atkal saskaras ar tik izaicinošām prasībām kopējo mērķu labā. "Būtu tikai taisnīgi, ka par to arī pienākas vienlīdzīgs atbalsts," uzsver lauksaimnieki.

Kā ziņots, viena no Latvijas prioritātēm sarunās par ES nākamo daudzgadu budžetu ir nepieļaut būtisku finansējuma samazinājumu Kopējās lauksaimniecības politikā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās