foto: Shutterstock
Kas ir lielākie elektrības zagļi mājās?
Noderīgi ikdienā
2019. gada 11. decembris, 05:32

Kas ir lielākie elektrības zagļi mājās?

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Nepareizi ikdienas ieradumi attiecībā uz elektroierīcēm var novest pie negaidītiem elektrības tēriņiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dators, televizors un citas elektroierīces, kas izslēgtas, taču nav atvienotas no elektrotīkla. Lai gan pirmajā mirklī varētu šķist – kas tur liels, tomēr mērījumi liecina, ka gaidīšanas režīmā atstātas elektroierīces patērē gana daudz elektrības, kas attiecīgi pārvēršas noteiktā naudas izteiksmē.

Iedegtas spuldzes telpās, kurās konkrētajā brīdī neuzturas. Arī šā paraduma dēļ tiek velti iztērēta elektrība un nauda. Jāņem arī vērā, ka apgaismošanai telpās ar tumšu toņu sienām, mēbelēm un aizkariem tiek tērēts vairāk elektrības nekā gaišu toņu telpās, jo tumšās krāsas apēd gaismu.

Veļasmašīna, ko darbina pustukšu vai nepiemērotā temperatūras režīmā. Lielu daļu veļas, ja vien tā nav ļoti netīra, var itin labi izmazgāt siltā ūdenī, nav vajadzīgs karsts un ļoti karsts temperatūras režīms. Daudziem arī kļuvis par paradumu lietot veļas žāvētāju, nevis veļu vienkārši izžāvēt vannasistabā vai citā telpā, par āru nemaz nerunājot, un līdz ar to tiek lieki tērēta elektrība. Turklāt laika gaitā žāvētājos mēdz savairoties baktērijas un drēbes sāk smakot, taču, kā liecina pētījumi, paši valkātāji šo smaku nejūt, toties citi gan…

Ledusskapis, kas netiek kārtīgi kopts. Tas nozīmē – ledusskapja durvju blīve nav pietiekami stingra, ledusskapis, kam nav automātiskās atkausēšanas funkcijas, netiek regulāri atkausēts un sakārtots tā, lai, meklējot kādu produktu, nav ilgi jātur vaļā durvis. Jo retāk atver ledusskapja durvis, jo mazāk silta gaisa ieplūst iekšā, kas pēc tam ir jāatdzesē. Svarīgi, lai ledusskapis neatrastos tieši pie plīts ar cepeškrāsni un pie radiatoriem.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās