foto: Shutterstock
Iztīri auto sēdekļus! Vienkārši, bet iedarbīgi padomi
Noderīgi ikdienā
2019. gada 12. novembris, 20:04

Iztīri auto sēdekļus! Vienkārši, bet iedarbīgi padomi

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Daudzi auto īpašnieki pēc vasaras pamanījuši, ka automašīnu sēdekļi ar auduma virsmu ir nosmērējušies, tāpēc tie ir jātīra. Bet – jo biežāk tīra ar speciālajiem ķīmiskajiem līdzekļiem, jo vairāk veselībai nelabvēlīgo vielu sakrājas sēdeklī, pat tik daudz, ka var rasties alerģiska reakcija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Daudz veselīgāks un arī vienkāršāks paņēmiens ir tīrīšana ar dabai draudzīgāku līdzekli, ko ikviens var pagatavot pats. Nepieciešams 100 g sodas un 100 g pārtikas cietes, kā arī burciņa ar vāku, kurā šos produktus samaisīt. Vākam vajadzētu būt tādam, lai tajā var izdurt vai izurbt caurumiņus pulvera izsijāšanai.

Kā rīkoties?

▪ Sēdekli vispirms iztīra ar putekļsūcēju, lai savāktu sabirušos netīrumus, matus un dzīvnieku vilnu.

▪ Pulveri vienmērīgi uzkaisa uz sēdekļa, bet atsevišķus traipus (ja tādi ir) paberzē ar mitru suku, lai pulveris vienmērīgāk izkliedējas. Ja nepieciešams, uzkaisa vēl un rūpīgi ierīvē.

▪ Atstāj, lai vairākas stundas iedarbojas. Ērtāk pie tīrīšanas ķerties vakarā un atstāt izkaisīto pulveri līdz rītam.

▪ Sauso un izžuvušo pulveri vispirms izsūknē ar putekļsūcēju, tad sēdekli apstrādā ar suku un vēlreiz izsūknē.

Svarīgi!

● Ja uz sēdekļa bijuši pamatīgāki traipi un tas cītīgi tīrīts ar mitru suku, jāraugās, lai pēc tam sēdeklis pilnībā izžūtu un nepaliktu mitrs, citādi sāks pelēt.

Zināšanai!

● Pavisam svaigus traipus, ja gadās notraipīt sēdekli braukšanas laikā, ieteicams uzreiz uzmanīgi apliet ar gāzētu minerālūdeni un nosusināt ar papīra dvieli vai salveti un atkārtot šo procedūru vairākas reizes. Vēlāk kārtīgas tīrīšanas laikā būs vieglāk izņemt traipus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās