Pret rudens mitrumu Jūsu mājās ir risinājums
Noderīgi ikdienā
2019. gada 7. oktobris, 10:30

Pret rudens mitrumu Jūsu mājās ir risinājums

Jauns.lv

Ir pienācis rudens ar lietus mākoņiem un zemām temperatūrām. Vai esat ievērojis ūdens tvaiku uzkrāšanos uz logiem vai sajutis, ka telpu sienas pieskaroties šķiet mitras?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lieka mitruma problēma ir pazīstama tiem, kuri dzīvo vecākās ēkās un kuriem ir lauku mājas, bet ar šo problēmu saskaras arī jaunu un siltinātu ēku iedzīvotāji. Ja ēkā nav dabīgas gaisa apmaiņas, āra gaiss neiekļūst telpā, kā arī telpā esošie liekie ūdens tvaiki nevar no tās izkļūt. Telpas šķiet vēsas, gaisā ir sasmacis aromāts un kondensāta ūdens uzkrājas uz logiem.
Lai gan problēma var nešķist nopietna, ar pastāvīgu gaisa mitrumu var saistīties lielas problēmas. Telpas, kurās ir liels gaisa mitrums (piem., vannasistaba, virtuve vai pagrabs), ir visuzņēmīgākās pret liekā mitruma izraisītiem bojājumiem, jo uz tur esošajiem priekšmetiem var izveidoties pelējums. Arī kondensāta ūdens, kas uzkrājas uz logiem, var iepilēt starp loga rāmjiem vai veicināt melna pelējuma veidošanos starp loga rāmi un sienu.

foto: Getty Images

Pelējums veicina arī alerģiju rašanos. Tipiski simptomi ir, piemēram, ādas kairinājums un elpošanas ceļu slimības. Mitra vide patīk arī putekļu ērcītēm, kuras arī saasina alerģijas.
Cilvēka temperatūras sajūta ir atkarīga no apkārtējā gaisa mitruma. Ja gaisā ir vairāk mitruma nekā parasti, apkārtējā temperatūra cilvēkiem bieži šķiet ievērojami siltāka vai aukstāka nekā tā patiesībā ir.

Taču ko darīt, lai kontrolētu telpu gaisa mitruma līmeni? Labākais risinājums, lai likvidētu lieko gaisa mitrumu ēkā, ir mitruma savācējs, kas uztver gaisā lieko gaisa mitrumu un mājās rada patīkami ērtu vidi. Telpā saglabājas veselīgs gaisa mitruma līmenis, telpas gaiss šķiet patīkamāks un vieglāk elpojams, kā arī vannasistabā vairs nav novērojams neglītais pelējums.

Ceresit gaisa savācēji daudziem Latvijas patērētājiem jau gadiem rudeņos ir uzticami palīgi. Pieredze rāda, ka Ceresit mitruma savācēji patiešām spēj veiksmīgi cīnīties ar mitrumu. Ir dažādu tipu mitruma savācēji – trīs dažādu izmēru iekārtas un mazi maisiņi. Iekārta ir piemērota izmantošanai istabās, vannasistabās, pagrabos, novietnēs utt. Savukārt mazos maisiņus var ielikt atvilktnēs un sporta somās, tie ir piemēroti arī izmantošanai automobiļos.

Savukārt mitruma savācēji spēj vairāk nekā vienkārši absorbēt mitrumu – ar tiem var telpās radīt arī īpašu gaisotni. Relaksējošas noskaņas radīšanai savā mitruma savācēja iekārtā izmantojiet aromterapijas uzpildes tabletes, piedāvājumā ir trīs patīkami aromāti un arī tablete ar neitrālu aromātu. Mitruma savācēja iekārtai nav nepieciešama elektrība, tā ir ērta un draudzīga videi – savākto kondensātu var izliet kanalizācijas sistēmā.

foto: Publicitātes foto

Reklāmas raksts sadarbībā ar Henkel.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās