foto: REUTERS/SCANPIX
Latvijā visvairāk cilvēku vēlas iekārtot mazas telpas par lētu naudu, izpētījusi IKEA
Noderīgi ikdienā
2019. gada 29. septembris, 10:58

Latvijā visvairāk cilvēku vēlas iekārtot mazas telpas par lētu naudu, izpētījusi IKEA

Jauns.lv

Latvijā esošajā veikalā vislielākais pieprasījums ir pēc mazu telpu iekārtošanas risinājumiem par zemām izmaksām, pēc pirmā darbības gada Latvijā pastāstīja IKEA veikala Rīgā vadītāja Inga Filipova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa sacīja, ka pirmajā darbības gadā Latvijas iedzīvotāji ir iepazinuši IKEA, un kompānija ir sapratusi, kādas ir pircēju vajadzības. Pirms ienākšanas Latvijas tirgū, IKEA veica apjomīgu pētījumu ar mērķi izprast vietējo iedzīvotāju dzīvi mājās, sacīja Filipova.

"Visā pasaulē nav divu vienādu IKEA veikalu, jo ekspozīciju zāle atspoguļo tieši konkrētās valsts iedzīvotāju dzīvi, viņu iecienītākās krāsas un risinājumus, kas piemēroti viņu mājokļiem. Mūsu pētījumi atklāj, ka galvenais izaicinājums Latvijas pircējiem ir mazu telpu iekārtošana. Mums mājās ir ļoti daudz mantu, un tas noved pie nākamā izaicinājuma - mums trūkst risinājumu mantu glabāšanai un organizēšanai," teica IKEA vadītāja Latvijā.

Viņa piebilda, ka šiem risinājumiem jābūt pieejamiem par zemu cenu, jo Baltijas iedzīvotāju pirktspēja ir mazāka nekā Rietumeiropas valstīs.

Filipova atklāja, ka Latvijā iedzīvotāji IKEA visvairāk novērtē virtuves piederumus, traukus un dzīvojamās istabas risinājumus. Kā liecina IKEA dati par aizvadīto gadu, Latvijā iedzīvotāji ir iegādājušies simtiem tūkstošus "Oftast" bļodu un šķīvju, kā arī aptuveni tikpat daudz "Pokal" glāžu.

Tāpat Latvijas pircēji salīdzinoši daudz vairāk pērk dīvāngultas. "Tas skaidrojams ar to, ka daudzi dzīvo mazās telpās un bieži dzīvojamā istaba naktī pārtop par guļamistabu. Tāpat Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku tumšām krāsām - kad tirdzniecībā kā īpašais piedāvājums parādījās tumši sarkanas krāsas kumodes, tās tika izpirktas vienā mirklī," skaidroja Filipova.

Filipova prognozēja, ka otrais IKEA darbības gads Latvijā būs ne mazāk dinamisks, taču ir pārliecināta, ka šogad IKEA spēs labāk paredzēt iedzīvotāju iepirkšanās tendences. "Šī gada mērķis ir sasniegt arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju - mēs vēlamies veikalā redzēt ne tikai pircējus no Rīgas, bet arī no reģioniem. Tāpat mēs koncentrēsimies uz izcilību klientu apkalpošanā, Mums ir pieejami rīki, kas palīdz sekot līdzi pircēju apmierinātībai, tāpēc aicinu ikvienu sniegt atsauksmes par mūsu pakalpojumiem un precēm, lai mēs varētu veikt nepieciešamos uzlabojumus," viņa teica.

LETA jau vēstīja, ka Rīgā 2018.gada 30.augustā tika atklāts starptautiskais mēbeļu un mājsaimniecības preču zīmols IKEA veikals. Rīgas "IKEA" veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem 10 hektārus. Kopējie ieguldījumi "IKEA" veikala izveidē Latvijā bija vairāk nekā 50 miljoni eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas