foto: Juris Rozenbergs
Karīna Račko par jauno iRobot: „Lūk, tā ir evolūcija!”
„Mūsu ikdienas dzīve ir neiedomājama bez iRobot,” atzīst simpātiskā zobārste un rakstniece Karīna Račko, priecādamās, ka nu ģimenes dzīvoklī grīdas uzkopj pats jaunākais modelis – iRobot Roomba i7+.
Tīras grīdas katru dienu
2019. gada 21. maijs, 14:35

Karīna Račko par jauno iRobot: „Lūk, tā ir evolūcija!”

Jauns.lv

Erotisko romānu rakstniece un zobārste Karīna Račko (30) ar vīru Kristapu Račko (33) atzīst – abi ir sajūsmā par tikko klajā nākušā robotizētā putekļsūcēja iRobot Roomba i7+ priekšrocībām.

foto: Juris Rozenbergs
„Man lielākais pārsteigums ir tas, ka iepriekšējais iRobot, kas mums godam kalpoja teju septiņus gadus līdz jaunā modeļa i7+ ienākšanai mājās, aizvien ir darbošanās kārtībā,” atzīst Karīnas vīrs Kristaps, solot, ka turpmāk „vecais draugs” tīrīs sievasmātes mājokli Ventspilī.

Račko ģimeni apciemojam viņu trīsistabu dzīvoklī Pārdaugavā, ko Karīna ar vīru Kristapu iegādājās gandrīz pirms septiņiem gadiem. „Šovasar mums būs septītā kāzu jubileja, un, kad ievācāmies šajā mājoklī, tieši iRobot Roomba bija mūsu pirmais pirkums pēc kāzām. Naudu tam paši sakrājām. Tos līdzekļus, ko kāzās saņēmām dāvanās no viesiem, iztērējām medusmēneša ceļojumam uz Santorini,” atklāj Karīna.

Kāpēc gan neizmantot, ja tehnoloģijas tik ļoti var atvieglot dzīvi?

„Mums ar vīru ir ļoti blīvs ikdienas grafiks, un abiem patīk, ka dzīvoklis ir tīrs un kārtīgs, bet uzkopšana nevienam īsti nepatīk. Brīvos brīžus izvēlamies veltīt sev, viens otram un ģimenei, nevis tiem mājas darbiem, ko negribas darīt, bet kuri tāpat ir jādara,” par lēmumu iegādāties robotizēto putekļsūcēju stāsta Karīna, atzīstot: „iRobot mums ir bijis neaizstājams no pirmās dienas, kopš ir mūsu mājās!”

foto: Juris Rozenbergs
iRobot patīk arī Karīnas un Kristapa meitai Šarlotei, kura dažkārt pa dzīvokli ar Robīti spēlē „ķerenes”.

Pāris teic, ka maksimāli izmanto mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas, lai savu unikālo dzīves laiku varētu veltīt nozīmīgākām lietām – pašizpausmei un attiecībām. „Traukus mazgā trauku mazgājamā mašīna, lietojam arī gan veļas mašīnu, gan veļas žāvētāju. Pat zobu birstes mums visiem ģimenē ir elektroniskās,” atklāj Karīna Račko, un Kristaps viņai piekrīt: „Jā, mēs esam tendēti uz 21. gadsimta inovācijām, jo kāpēc gan neizmantot, ja tehnoloģijas tik ļoti var atvieglot dzīvi?!”

Pārsteidz ar ilgmūžību

„Man patīk, ka iRobot iztīra galdu, krēslu apakšas, kur, tīrot ar rokas putekļsūcēju, ir pašam jālokās, jāgriež rokturis. iRobot lieliski tiek galā ar pagultēm un citām grūtāk pieejamām vietām, kur mēs, visticamāk, ar parasto putekļsūcēju negribētu katru dienu ņemties. Dodoties ārpus mājas, palaižam iRobot, un atgriežoties grīda ir perfekti satīrīta,” stāsta Kristaps.

foto: Juris Rozenbergs
„Galīgi neesmu tehnisks cilvēks, bet ar iRobot saprotos pavisam labi, jo šis putekļsūcējs robots ir ļoti vienkārši lietojams. Pat jaunais modelis, kas ir ļoti inovatīvs, man nesagādāja problēmas. Ir lieliski, ka savāktos netīrumus iRobot Roomba i7+ modelis pats izber gružu maisiņā un par tvertnes tīrīšanu vispār nav jādomā,” priecājas Karīna.

Karīnas vīrs arī pauž gandarījumu, ka jau toreiz, pirms nepilniem septiņiem gadiem, izvēlējušies tieši iRobot, nevis kāda cita elektronikas zīmola robotizēto putekļsūcēju. „Līdzšinējais iRobot Roomba mums godam ir nokalpojis visu šo laiku un tagad pārcelsies uz Ventspili, kur pucēs sievasmātes mājokli. Tas man tiešām ir pārsteigums – uz tik izturīgu elektrotehniku nebiju cerējis. Turklāt mēs to izmantojam pilnīgi katru dienu! Tikai vienu vienīgu reizi esmu to nesis uz servisa centru nomainīt akumulatoru un pie viena veikt minimālus apkopes darbus. Turklāt tas nebija dārgi,” atklāj rakstnieces dzīvesbiedrs.

Sajūsmā par iRobot jaunāko tīrītāju

Nu Račko ģimene jau ir kārtīgi notestējusi arī jauno iRobot Roomba i7+ modeli un ir stāvā sajūsmā par ierīces evolūciju. „Tas ir brīnišķīgs, un, salīdzinot ar mūsu iepriekšējo modeli, jaunais robots gan telpas iztīra īsākā laikaposmā, gan ir krietni jaudīgāks un netīrumus no grīdas savāc vēl rūpīgāk. Lai arī iepriekš nevienā brīdī par iRobot tīrīšanas kvalitāti nesūdzējāmies. Jaunajam modelim ļoti, ļoti liels bonuss ir automātiskā iztīrīšanās funkcija – pēc dzīvokļa uzkopšanas tas iebrauc savā uzlādēšanās mājā un tvertnē savāktos putekļus pārvieto uz speciālu maisiņu, kurā pietiek vietas netīrumiem pat no 30 tīrīšanas reizēm. Iepriekš mūsu iRobot tvertni tīrīja vīrs, jo es vienmēr par šo darbiņu aizmirsu, nekad nebija tam laika,” smaidot atzīstas rakstniece.

foto: Juris Rozenbergs
Karīna ar vīru Kristapu un meitu Šarloti visus iespējamos mājas darbus uztic veikt mūsdienu tehnoloģijām. Pat zobu birstes visiem ģimenē ir elektroniskās. „Tās ir jaunās paaudzes zobu birstes, kuru kvalitāte zinātniski pierādīta un kuras nopērkamas, sākot no 100–200 eiro, nevis tās, kas par padsmit eiro tiek tirgotas lielveikalos,” atklāj zobārste, pēc kuras domām manuālā zobu birste savā ziņā ir tāda kā akmens laikmeta tehnoloģija.

„Vēl dikti novērtējam iRobot mobilo aplikāciju – arī tā ir vienkārši un ērti lietojama. Tagad mums ir iespēja iRobot darbībā palaist attālināti, esot prom no mājām. Turklāt aplikācija izveido un saglabā tīrāmās platības karti, un vēl varam izvēlēties, kuras telpas katrā reizē vajag un kuras nevajag tīrīt. Tāpat ir iespēja iestatīt arī tīrīšanas intensitāti – ja kādā telpā grīda ir netīrāka, tad tur iRobot iziet cauri divreiz pēc kārtas,” stāsta Karīna, kuras vīrs ievērojis, ka jaunajam Roomba i7+ modelim arī mati mazāk saķeras rotējošajās daļās. „Uzskatu, ka iRobot jaunais modelis ir ļoti advancēts risinājums. Tam ar „smadzenēm” viss ir kārtībā. Lūk, tā ir evolūcija!” jauno mājokļa uzkopšanas palīgu, kas nosaukts par Robīti, slavē Kristaps Račko, kas strādā par apdrošināšanas speciālistu.

Palīdz arī meitu pamudināt uz kārtību

foto: Juris Rozenbergs

Karīnas un Kristapa četrgadīgās meitas Šarlotes istaba pirms gada iekārtota, sadarbojoties ar interjera dizaineri, un ar rezultātu ir apmierināti gan vecāki, gan meita. Karīna smejas, ka iRobot ir lielisks palīgs arī meitas apzinīguma audzināšanā, kad runa ir par mantu kārtošanu. „Parasti jau cenšamies kaut kā sarunāt un ar Šarloti viņas istabu kārtojam kopā. Bet, ja gadās „nesarunājamā diena”, tad tētis vienkārši pasaka, ka tūlīt laidīs Robīti strādāt un, ja viņa savu istabu nebūs sakārtojusi, robots „apēdīs” kādu rotaļlietu. Un šis arguments strādā! Tad istaba tiek sakārtota bez ierunām,” smejas Karīna, piebilstot: „Meitai iRobot patīk. Reizēm skraida pakaļ, saka: „Čau, Robīti!” Citreiz nāk, stāstīdama, ka Robītis mēģina viņu noķert.”

Par iRobot Roomba i7+

foto: Juris Rozenbergs

iRobot Roomba i7+ robots putekļusūcējs ar Clean Base automātiskās attīrīšanas staciju grīdas uzkopšanas darbus padara ērtākus kā vēl nekad – robota netīrumu tvertne iztīrās automātiski un netīrumi tiek savākti noslēgtā, vienreiz lietojamā, izmetamā netīrumu maisā. Maisā ietilpst netīrumu daudzums, kas atbilst 30 robota netīrumu tvertnēm, līdz ar to par darbiem, kas saistīti ar putekļu sūkšanu, varat aizmirst pat uz vairākām nedēļām. Paaugstinātas veiktspējas 3-pakāpju tīrīšanas sistēma izmanto dažādiem grīdas segumiem piemērotu netīrumu savācējrullīšu sistēmu, kombinācijā ar 10 reizes jaudīgāku iesūkšanas sistēmu, lai nodrošinātu augstvērtīgu grīdas tīrīšanu uz visdažādākajiem grīdas segumiem visā Jūsu mājoklī.

Roomba i7+ apgūst, iemācās, izveido karti un piemērojas Jūsu mājoklim izmantojot jauno Imprint Viedās kartēšanas tehnoloģiju, ļaujot Jums kontrolēt, kuras telpas tiek tīrītas un kad. iRobot Home viedierīču aplikācija ļauj attālināti kontrolēt kā, kad un kuras Jūsu mājokļa telpas robots tīra, lai robotizētā grīdu uzkopšana būtu maksimāli piemērota Jūsu vajadzībām un dzīves ritmam.

Tīras grīdas katru dienu!

Gribi izvēlēties savam mājoklim vispiemērotāko modeli? Piesaki testu un izmēģini! Vairāk informācijas www.iRobot.lv.

Tālr. 20244222

Reklāmas projekts sadarbībā ar