foto: Publicitātes foto
Lelde Ceriņa iztincina šefpavāru Zommeru par to, kā izvēlēties un pareizi kopt virtuves piederumus. VIDEO
Garšīgi
2019. gada 20. marts, 06:18

Lelde Ceriņa iztincina šefpavāru Zommeru par to, kā izvēlēties un pareizi kopt virtuves piederumus. VIDEO

Jauns.lv

Rosinot ikvienu kļūt par gatavošanas virtuozu un izdibinot profesionāļu noslēpumus, kā jebkurā mājas virtuvē radīt restorāna cienīgas maltītes, TV seja Lelde Ceriņa iztaujā Latvijā restorāna "Entresol" īpašnieku, vienu no Latvijā titulētākajiem šefpavāriem – Raimondu Zommeru.

Jautāts, kas, pēc viņa domām, ir svarīgākās nianses, lai radītu restorāna sajūtu mājās, Raimonds Zommers atzīst: “Viennozīmīgi, lai pagatavotu labu, kvalitatīvu ēdienu, ir jābūt ne tikai augstvērtīgiem produktiem, bet arī labiem traukiem. Jebkurā restorānā redzams, ka tur ir augstas kvalitātes trauki, virtuves piederumi un labi produkti. To visu saliekot kopā un nedaudz piedomājot par komfortu, rodas arī šī restorāna sajūta mājās.”

Rekomendē izvēlēties atzītu zīmolu

Sniedzot paraugdemonstrējumus, kā vienkārši pagatavot savā virtuvē restorāna līmeņa maltīti, Raimonds Zommers no KitchenAid zīmola daudzveidīgā klāsta izvēlas atbilstošākos virtuves piederumus, stāsta par to izcilajām īpašībām, kā arī trauku pareizu kopšanu. Zommers stāsta, ka šie izcilās kvalitātes trauki ir viegli kopjami un izturīgi augstās temperatūrās, ļaujot pagatavot daudzveidīgus ēdienus. Vērts pievērst uzmanību pannu izmēram, kas ļauj vienlaikus cept vairākas porcijas, kā arī novērtēt trauku augstās malas, jo tās lietojot virtuve pēc gatavošanas būs ievērojami tīrāka.  

Būtiska ērtai saimniekošanai virtuvē ir arī virtuves piederumu daudzveidība. Zommers uzsver: “KitchenAid sautējamais katls, grila panna, dziļā panna, pannu aizsargi, stikla vāks, virtuves piederumu komplekts, kā arī zīmola pērle – mikseris, ir produkti, kurus jau ilgāku laiku lietoju arī es pats un esmu ļoti apmierināts!”

Kāpēc efektīvi ir vienlaikus lietot vairāk par vienu pannu?

Plašāks virtuves piederumu klāsts ir īpaši noderīgs situācijās, kad maltīti vēlamies pagatavot īsā laikā. “Ja vienā pannā gatavoju mērci, tad paralēli citā varu gatavot, piemēram, biezeni,” skaidro šefpavārs.

Kā pareizi kopt pannu?

Pēc Raimonda Zommera pieredzes, pietiek, ja uzreiz pēc lietošanas karstu pannas virsmu un malas noslauka ar tīru salveti. “Ja nevaram vai negribam ar salveti, vai varbūt bail no tā karstuma, tad droši varam pagaidīt, lai panna nedaudz atdziest, lai nav superkarsta. Bet aukstu ūdeni gan nelejam virsū, jo tas pannai būs termo šoks un nav arī labais tonis,” stāsta titulētais šefpavārs.

Zommers ir pārliecinājies, ka Kitchen Aid virtuves piederumiem nav nepieciešama īpaša kopšana un nerekomendē aizrauties ar beršanu un skrāpēšanu, tādējādi nodrošinot garāku kalpošanas mūžu, tāpat kā jebkurai pannai un katliņam.

“Varam pievienot nedaudz mazgāšanas šķidrumu un ar mīkstu lupatiņu to visu noslaucīt nost. Kitchen Aid pannas ir ļoti viegli nomazgāt. Atceramies, ka nevajag ievilkt švīkas, tas nozīmē, ka metāla priekšmetus, asas vai abrazīvas virsmas lupatiņu nevajadzētu izmantot, nedod dievs, vēl ar kādu cietu lāpstiņu kasīt!” klāsta Raimonds Zommers.

foto: Publicitātes foto
Tiekoties mājīgajā virtuves studijā Viesistaba, TV personība Lelde Ceriņa iztincina šefpavāru Raimondu Zommeru gan par to, kā izvēlēties labākās pannas, gan par to, kā tās pareizi kopjamas.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Maxima.