foto: Shutterstock
Kā apieties ar konservētiem turku zirņiem un pupiņām bundžās?
Garšīgi
2019. gada 5. februāris, 13:26

Kā apieties ar konservētiem turku zirņiem un pupiņām bundžās?

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Bundžās konservēti pākšaugi ir gana laba alternatīva, ko izmantot reizēs, kad nav laika tos iepriekšējā vakarā iemērkt un nākamajā dienā izvārīt. Atliek tikai atvērt bundžu, tās saturu iepildīt caurdurī un noskalot aukstā ūdenī.

Ja pupiņas vai zirņus pievieno zupai vai sautējumam, nav vajadzības tos nosusināt, bet, ja salātiem, tad gan ir jānosusina papīra dvielī.

Diemžēl konservētie pākšaugi salīdzinājumā ar vārītajiem ir zaudējuši lielāko daļu savas garšas un zināmā mērā arī vērtības.

Zupās, biezeņos un sautējumos garšu var uzlabot ar bagātīgu garšvielu un garšaugu klāstu, salātos gan tas ir diezgan bezcerīgi.

Turklāt konservēšanas procesā bieži vien daļa pupiņu tiek sašķeltas, bet, kamēr bundža nav atvērta, to ieraudzīt nevar.

Tāpēc, ja vien ir iespēja, labāk iegādāties pākšaugus, kas konservēti burkās, – tad jau laikus var vismaz vizuāli novērtēt produkta kvalitāti.

foto: Shutterstock

Zināšanai!

Bundžu iekšpuse ir klāta ar slāni, kurā esošās vielas aizvien pārliecinošāk tiek apsūdzētas par kaitīgu ietekmi uz cilvēka veselību. Visvairāk kritikas izpelnās bisfenols A – tas veicina hormonālās sistēmas, nervu un sirds asinsvadu sistēmas bojājumus, kaitē aknām un nierēm. Eksperimenti ASV pierādījuši, ka pat pēc vienas reizes, kad ēdiens gatavots no bundžās konservētiem produktiem, bisfenols A nokļūst ēdāja organismā.

Tēmas