foto: Shutterstock
5 padomi, lai dienas aizkari vienmēr būtu spodri un balti
Ņem vērā, ka aizkariem nedraudzīgi ir kaķi, suņi un rokas. Kāpēc tā? Kaķi aizkarus var nospalvot, suņi un mūsu rokas – nosmulēt.
Noderīgi ikdienā
2018. gada 22. decembris, 08:21

5 padomi, lai dienas aizkari vienmēr būtu spodri un balti

"100 Labi Padomi"

Tu teiksi – agri vai vēlu dienas aizkari kļūst pelēcīgi vai dzeltenīgi. Žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā dažas gudrības, kā tos ilgāk saglabāt baltus.

*Ja telpās dedzini sveces,

raugies, lai liesmiņas nekūpētu: katra dakts laiku pa laikam jāapgriež īsāka. Sveču dūmi vispirms ievelkas mājas tekstilijās un nokvēpina arī logu ailes, sienas un griestus. Īpaši neganti ir krāsainu: zilu, zaļu, sarkanu sveču dūmi.

*Aizkariem nedraudzīgi ir kaķi, suņi un rokas!

Kāpēc tā? Kaķi aizkarus var nospalvot, suņi un mūsu rokas – nosmulēt. Lai pārbaudītu, vai aizkari ir tīri, saņem tos vairākās kārtās rokā – šādi pieputējušie un nosmulētie aizkari vairs nenoslēps savu patieso krāsu.

*Aizkari jāmazgā vienu reizi sezonā, tātad četras reizes gadā.

Mazgāšanai izvēlas materiālam atbilstīgu līdzekli. Sintētiskos aizkarus mazgājot, uzmanīgi ar balinātājiem – tos labāk nelietot. Aizkarus nav nepieciešams mērcēt, tos var mazgāt arī ar rokām – tad tie mazāk saburzās. Mazgāšana ar rokām īpaši ieteicama mežģīņu vai tamborētiem aizkariem, kurus var arī nedaudz iestīvināt.

*Skalojamajam ūdenim vēlams pievienot tējkaroti sodas,

kas mīkstina ūdeni un nodrošina, ka tas kārtīgi izskalo: ja mazgājamais līdzeklis paliek audumā, iespējams, aizkari ātri kļūs pelēcīgi.

*Aizkarus var notecināt un, ja nav saburzīti, piekārt pie loga.

Ja aizkari jāgludina, uzmanīgi izvēlies gludināšanas temperatūru. Jāzina, ka gludeklis ar metāla virsmu piecep ātrāk nekā gludeklis ar speciālo pretpiedeguma pārklājumu.