Banānu pankūkas bez miltiem: recepte, kas kļuvusi par interneta sensāciju
Lai izceptu šīs pankūkas, nevajag miltus – tikai banānus, olas un šķipsniņu cepamā pulvera. Starp citu, dažas saimnieces tās gatavo pat bez cepamā pulvera, tikai ar 2 sastāvdaļām – banāniem un olām. Tiesa, šādā gadījumā pankūkas nebūs tik pufīgas.
Tā kā šīs pankūkas tiek ceptas bez miltiem, tās nesatur glutēnu. Turklāt pankūciņās nav arī tauku un pievienotā cukura – tās ir dabiski saldas. To popularitātes galvenais iemesls, visticamāk, ir tas, ka šīs ir pasaulē veselīgākās pankūkas.
Turklāt pankūkas ir arī vienkārši pagatavojamas. Un pats galvenais – tās ir patiešām gardas.
Sastāvdaļas
1 vidēja lieluma, labi nogatavojies banāns
2 olas
Ceturtdaļtējkarote cepamā pulvera
Ja vēlies, mīklai var pievienot kanēli vai riekstus.
Banānu saspaida ar dakšiņu vai sablendē, kamēr masa kļūst viendabīga, bez gabaliņiem. Banānu masā iejauc olas un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisa.
Cep karstā, mazliet ar eļļu ieziestā pannā, kamēr pankūkas apbrūnē un kļūst kraukšķīgas.
Pankūkas liek vienu uz otras, pasniedzot izrotā ar banāniem. Ēd ar jogurtu, sīrupu vai medu. Ja nebaidies no papildus taukvielām, vari apliet ar kausētu sviestu.
Labu ēstgribu!