Ēdam nezāles! Pieneņu un zaķskābeņu salāti
Izmēģini! Pieneņu lapiņas, pareizi pagatavotas, patiesi ir gardas!
Noderīgi ikdienā

Ēdam nezāles! Pieneņu un zaķskābeņu salāti

Jauns.lv

„Zaķskābenes jeb zaķkāposti ir bagāti ar C vitamīnu, savukārt pieneņu lapiņas esot pat vērtīgākas nekā citroni, burkāni un banāni,” teic „Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants. Viņš iesaka ēšanai lasīt mazās pieneņu lapas, jo lielās ir rūgtas, rūgti ir arī kāti, tāpēc tie ir jāatdala no lapas.

4 personām

Sastāvdaļas:

1 sauja jauno pieneņu lapu

1 sauja zaķskābeņu

12 paipalu olas

1 pac. graudainā biezpiena

Pieneņu lapas samaisa ar zaķskābenēm un sadala divās daļās.

Biezpienu un vienu daļu zaļumu samaisa kopā. Šķīvī liek biezpienu, virsū uzliek otru daļu zaļumu, paipalu olas un pārlej ar mērci.

Vērts zināt! Pienenes var sablenderēt ar eļļu un uzglabāt ziemai saldētavā.

Mammamuntetiem.lv / Publicitātes foto