Zadovskas un Keiša lauku māju spodrina iRobot
Operdziedātājas Kristīnes Zadovskas un Jaunā Rīgas teātra aktiera Andra Keiša lauku mājā Jaunpilī šovasar saimnieko jaunākās paaudzes iRobot Roomba – gan dzīvojamajā mājā, gan saimniecības ēkā, kur nupat atzīmēta dvīņu Ādama un Magdalēnas desmitā dzimšanas diena.
Tīras grīdas katru dienu
2017. gada 23. augusts, 13:45

Zadovskas un Keiša lauku māju spodrina iRobot

Kasjauns.lv

Vecāku mājās Jaunpilī, kur vasaras pavada operdziedātājas Kristīnes Zadovskas un Jaunā Rīgas teātra aktiera Andra Keiša ģimene, grīdas spīd un laistās, pateicoties iRobot Roomba 980.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Par robotizētā putekļsūcēja iegādi bijām domājuši jau krietnu laiku, jo no pazīstamiem cilvēkiem bijām dzirdējuši ļoti labas atsauksmes. Kad uzzināju, ka tāds ir arī manam kolēģim Sergejam Jēgeram, un Andris žurnālā ieraudzīja, ka iRobot tīra māju arī viņa kolēģim Uldim Dumpim, aizdomājāmies, ka arī mums tāds lieti noderētu.

„Pirmajās dienās uz jauno palīgu darbībā mēs skatījāmies ar interesi un, neslēpšu, arī ar nelielu neuzticēšanos, savukārt Ādams un Magdalēna, nogūlušies uz vēdera dīvānos, ar acīm aizrautīgi sekoja līdzi iRobot kustībai,” teic Andris un Kristīne.

„Tagad robots ir ar mums. Prieks, ka, pateicoties iRobot, pret saviem bērniem mums nav jāizturas tik viltīgi, kā mana mamma kādreiz darīja. Viņa neteica: „Izmazgā grīdu!”, viņa teica: „Nākot no savas istabas uz virtuvi, pa ceļam ar slapju lupatu uzņem putekļus savā istabā”,” smaidot atminas Andris Keišs, kas bērnudienās pat nenojauta, ka tiek apvests ap stūri.

Bērnu ballītes rīkošana bez steigas un melna deguna

„Mūsu lauku mājā iRobot ienāca nozīmīgā brīdī – bija lielā darba junda, jo priekšā bija mūsu ikgadējais lielais notikums – mūsu Ādama un Magdalēnas dzimšanas diena. Šovasar abiem palika desmit gadu,” sirsnīgi uzsmaidot atvasēm, stāsta Kristīne. „Pirms svētkiem allaž ir lielā skriešana un tīrīšana, bet tāpat paspēt visu nevar: ar vienu kāju sēdi uz traktora, ar otru – rožu dobē, bet ar trešo, ja tāda būtu, droši vien vēl kaut kur,” smej dziedātāja.

Mājā ir lakotas ozolkoka grīdas, bet saimniecības ēkā gan ir vienkārša dēļu grīda ar palielām šķirbām. Kā vienu, tā otru iRobot Roomba 980 uztīra izcili, nesaceļot ap sevi putekļu mākoni.

„Es nekad mūžā nebiju tik mierīgi gatavojusies šai mūsu slavenajai bērnu ballītei, kas parasti norisinās pagalmā, bet lietus gadījumā – saimniecības ēkā, bijušajā siena šķūnī. To pirms aiziešanas aizsaulē iekārtoja un apsita ar dēlīšiem mans tētis, sacīdams: „Kad manis vairs nebūs, vismaz šeit atcerēsieties.” Arī tēta bēru mielasts norisinājās te. Bet mēs paši te svinēdami pavadījām savu trešo kāzu dienu,” atklāj Kristīne.

„Telpa, ko sievastēvs kādreiz nodēvēja par Multihalli, ir liela – domājams, ka pāri simt kvadrātmetriem. Grīda tur ir no dažāda izmēra nelakotiem dēļiem, ar palielām spraugām. Katru gadu, gaidot bērnu ballīti, tur bija nenormāla putekļu slaucīšana, uhh! Stundām uzturējos tumšpelēkā putekļu mākonī ar melnu degunu. Ko citu gaidīt, ja telpu ikdienā neizmantojam un tīrām tikai reizi gadā uz bērnu dzimšanas dienu?! Taču tagad es vienkārši palaidu Robi, bet pati tīrīju logus un ar lupatu slaucīju putekļus no virsmām. Vēl mājā paguvu sakārtot mazo viesistabu.”

Lieliski iztīra sažuvušo zāli un kaķu pūkas

„Tā kā visapkārt ēkām ir zāliens, tieši nopļautā, sažuvusī zāle, pielīpot pie basajām kājām vai apģērba, tiek mājā sanesta pat vairāk nekā smiltis. Bet, kopš te saimnieko iRobot, ar to vispār vairs nav nekādu problēmu. Tāpat kā ar kaķu spalvām. Mums ir trīs istabas kaķi, un allaž pie sienām vai kaktos bija pa kādam pūku kumšķim. Tagad – nekā tamlīdzīga. Robots savāc pilnīgi visu. Jāatceras tikai novākt vadus un uzlikt virtuālās sienas, kur tas nepieciešams.

Nenovērtējama laika ekonomija! Milzīga! Un pārsteigums, cik perfekti iRobot paveic savu darbu. Tīrot grīdu, tas nesaceļ gaisā putekļus, brīdi buksēdams, pārtuntulē pat pār slieksni, bet, kad beidzas akumulators, aizdudina uz savu mājiņu, uzlādējas un pēc tam atkal turpina nepabeigto darbu,” stāsta Andris.

Saprotams pat desmitgadīgam bērnam

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Skatuves mākslinieku pāris jo sevišķi novērtē, ka iRobot Roomba ar savām slotiņām gan perfekti iztīra telpu stūrus, gan arī spēj pakļūt zem dīvāniem un gultām. Kristīne vēl piebilst, ka reiz pat nobīdījusi dīvānu, lai paraudzītos, un pārliecinājusies – vairs nav neviena puteklīša. „Es ievēroju, ka, tīrot tepiķus, robots palielina jaudu,” vecāku sacīto papildina dēls Ādams, pēc brīža apsēzdamies uz mājas kāpnēm, lai nodemonstrētu, cik elementāri ir tīrāms iRobot – pat desmitgadīgam bērnam tas izdodas bez grūtībām!

Pēc vasaras brīvlaika iRobot, ko Andra un Kristīnes meita Magdalēna nosaukusi par Robi Mīluli, tiks vests uz skatuves mākslinieku ģimenes Rīgas dzīvokli.

Kristīne atzīstas, ka, pirmoreiz palaižot iRobot darbībā, viņa šaubījusies kāpņu dēļ. „Mums ir vairākas kāpnes, un satraucos, vai iRobot gadījumā kādā brīdī negāzīsies lejā. Nekā tamlīdzīga! Komplektā ir nelielas kastītes, kas ar staru palīdzību veido virtuālās sienas, un to robežas robots nešķērso,” priecājas operdziedātāja Kristīne Zadovska un pārliecinātā balsī nosaka: „Rudenī noteikti vedīsim savu robotu uz Rīgas dzīvokli. Tur tieši tagad ir uztaisīts kosmētiskais remonts, ielikta jauna grīda. Domāju – ai, cik labi, ka ar mums ir Robis! Jo mēs pārliecinājāmies, cik lielisks palīgs viņš ir.”

iRobot Roomba

iRobot Roomba 980 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas ir pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Atrodoties uz paklājiem un grīdsegām, Roomba automātiski palielina sūkšanas jaudu dziļākai tīrīšanai. Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī (līdz 185 kvadrātmetriem), izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas tika pārtraukts.

iRobot Roomba 980 varat attālināti vadīt, kontrolēt un iestatīt piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home aplikāciju.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

Tālrunis: 202 44 222

Reklāmas projekts sadarbībā ar