Svaigēdāju siera kūka - ar ogām un riekstiem, bez miltiem un piena
Šī ir viena no kūkām, par kurām var teikt - ļoti droša. Jo atļauta arī bērniem, kuri nedrīkst ēst glutēnu saturošus ēdienus un piena produktus. Turklāt kūka ir piemērota arī vegāniem. Ar norādīto sastāvdaļu daudzumu pietiks 8 porcijām.
Uz vienu kūku nepieciešamas 100 – 150 g dateles un viena paciņa mandeļu.
Gatavošana: Sablenderē dateles kopā ar lobītam mandelēm. Kad iegūta gandrīz viendabīga masa, to izklāj kūkas formas dibenā un liek saldētavā.
Sastāvdaļas kūkas virsējai kārtai:
300g Indijas rieksti,
dateļu, kļavu vai agaves sīrups,
svaigas vai saldētas ogas.
150 g pāris stundas ūdenī mērcētus Indijas riekstus sablendē kopā ar dateļu, kļavu vai agaves sīrupu. Var pievienot arī tējkaroti kokosriekstu sviesta. Blendē līdz veidojas viendabīga masa. To lej virsū kūkas pamatnei.
Sablenderē vēl vienu porciju riekstu, kam pievieno svaigas vai atsaldētas ogas. Kad izveidojas viendabīga masa, to lej virsū pirmajai riekstu masas kārtai. Kūku liek uz nakti saldētavā. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un patur ledusskapī. Kūku rotā ar ziediem un ogām!