Lolita Neimane: "Agrāk grīdas mazgāja tante Nadja!"
Dietoloģe Lolita Neimane.
Tīras grīdas katru dienu
2015. gada 5. aprīlis, 08:00

Lolita Neimane: "Agrāk grīdas mazgāja tante Nadja!"

Jauns.lv

Dietoloģe Lolita Neimane atklāti atzīst, ka vairāk par visu dzīvē viņai nepatīk mazgāt grīdas. Varbūt problēmu var atrisināt iRobot, kas dietoloģei piešķirti testēšanai?

Lolita Neimane ar suņuku Bendžaminu dzīvo plašos apartamentos Zolitūdē. Viņas dzīvoklis jaunā projekta ēkas augšējā stāvā ir nevainojami sakopts un tīrs. Un, kamēr pati saimniece virtuvē rosās pie svētku pīrāga, uz virtuves grīdas nobirušos miltus satīra iRobot. ­

Jauni palīgi mājas solī

„Man patiešām ļoti, ļoti nepatīk mazgāt grīdas. Varu darīt jebko, tikai ne to. Man patīk gatavot, varu stundām stāvēt pie plīts, bet mazgāt grīdas... nē,” saka Lolita, piebilstot, ka bieži vien tam arī neatliek laika. „Man ir daudz darba. Kad vakaros vēlu atgriežos mājās, vēlos atpūsties, nevis tīrīt māju,” saka dietoloģe. 

Vaicāta, kā tad līdz šim tikusi galā, Lolita godīgi atbild: „Jau daudzus gadus man palīdz tante Nadja. Gan tad, kad vēl nebiju šķīrusies, viņa nāca sakopt mūsu māju, gan arī tagad izmantoju viņas pakalpojumus. Bet nu paskatīšos, kā ar šo uzdevumu tiks galā iRoboti.”

iRobot Roomba – grīdas sausā uzkopšana

Putekļsūcējs un netīrumu savācējs ar birstēm. Domāts jebkādām grīdām (arī paklājiem), visvienkāršākā lietošana, savāc smiltis, putekļus, gružus, dzīvnieku spalvas, arī lielākus gružus, izņemot slapjus un piekaltušus netīrumus. 99% gadījumu tieši šo vajadzētu ņemt kā pirmo robotu.

Iztīra visus kaktiņus

Lolitas Neimanes rīcībā tagad ir divi roboti – 800. sērijas iRobot Roomba un iRobot Braava. „Esmu patiešām patīkami pārsteigta.

Protams, no paziņām, kam jau ir roboti, biju dzirdējusi atsauksmes, taču izmēģināt pašai ir pavisam kas cits. Man patīk, kā roboti ielien visapslēptākajos stūrīšos, palien zem skapīšiem un gultām, iztīra šīs vietas, kur citādi tikt klāt ir grūti. Jā, iRobot Roomba ir salīdzinošs skaļš, taču Braava ir tik kluss, tik mīlīgi žūžo, ka gandrīz vai iemidzina.

Un grīdas tagad ir ļoti tīras katru dienu. Savāc visu – suņu spalvas, matus. Dažreiz pat ir tā, ka šķiet – grīda ir tīra, taču robots tik un tā atrod, kur

uzkopt,” stāsta Lolita.

Viņa min vēl kādu pozitīvu lietu, kas notikusi, pateicoties iRobot. „Ja pirms tam man gar sienām uz grīdas bija dažādi vadi, tad tagad radās iemesls tos noslēpt aiz līstēm, jo iRobot ar vadiem uz grīdas ne īpaši „draudzējas”. Tāpēc nu man atrisināta arī šī problēma – es tiku pie sakārtotiem vadiem,” sievišķīgi pasmaida Lolita Neimane.

Nepatīk pulētās flīzes

Lolita patiešām ir ļoti apmierināta ar jaunajiem mājas palīgiem, kas ar darbu tiek galā lieliski. Vienīgi vannas istabā ir problēmas.

„Pie vainas ir pulētās grīdas flīzes. Tās diemžēl ir ļoti kaprīzas. Bet pati jau tādas izvēlējos. Ar tām iRobot Braava netiek galā tik perfekti, kā gribētos. Protams, robots jau grīdu nomazgā, taču uz pulētajām flīzēm paliek mazgāšanas pēdas. Var izlīdzēties, robotam uzliekot balto pulēšanas lupatiņu, taču ar to līdz ideālam spīdumam tāpat ir par maz – pašai ar mikrošķiedras lupatiņu grīdu pa flīzei vien jāpiepulē,” piebilst Lolita Neimane.

iRobot Braava – grīdas mitrā uzslaucīšana

Grīdas uzslaucīšana ar mitru (vai sausu) speciālu drānu. Domāts jebkurām cietajām grīdām. Visklusākais un ātrākais, taču nevarēs savākt tik daudz netīrumu kā Roomba vai Scooba. Atšķirībā no Scooba šo robotu var darbināt arī uz lamināta, jo mitrā drāna neatstāj tādu mitrumu kā mazgātājrobots un nebojā koka, lamināta grīdas. Ieteicams lietot kā otro robotu pēc Roomba, kas savāks netīrumus sausajā tīrīšanā, savukārt Braava paveiks mitro uzkopšanu.

iRobot servisa centrs:

Bieķensalas iela 21

(Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt

irobot.lv

vai piezvanot

202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā

www.irobot.lv/test


Raksts tapis sadarbībā ar iRobot

Margarita Koržakova/Foto: Mārtiņš Ziders