Liene Greifāne priecīga par jaunajiem palīgiem
Kamēr Liene virtuvē rūpējas par maltīti ģimenei, tikmēr grīdu lieliski uzmazgā čaklais iRobot Braava.
Tīras grīdas katru dienu
2015. gada 9. marts, 08:00

Liene Greifāne priecīga par jaunajiem palīgiem

Jauns.lv

„Ja būtu zinājusi, ka šie roboti tik labi strādā, būtu pati tos jau iegādājusies,” atzīst mūziķe Liene Greifāne, kurai testēšanai tikai piedāvāti divi grīdas tīrītāji – 800. sērijas iRobot Roomba un iRobot Braava.

Liene ar ģimeni – vīru Igoru, astoņgadīgo dēlu Sebastianu, trīs mēnešus veco pastarīti Kristoferu, kā arī suņuku Pūku – dzīvo plašā dzīvoklī Rīgas centrā. Šobrīd dziedātāja cītīgi gatavojas savai jaunajai akustiskajai koncertprogrammai Esmu latviete, biju un būšu, tāpēc roboti patiešām atvieglo viņas mājas soli.

Visvairāk Lieni Greifāni sajūsmina jaunās paaudzes iRobot Roomba. „Tas sūcējs ir baigais dampis! Iet visur pāri, lieliski visu iztīra, pat vismazākos stūrīšus. Pirmo reizi, kad ieslēdzu, speciāli pārbaudīju, vai tiešām savāks visus netīrumus. iRobot nelika vilties! Tas tiešām ar savu birstīti tiek klāt jebkur. Iztīra pat zem bērnu ratiņiem,” iespaidos dalās mūziķe. Savukārt par iRobot Braava Liene saka: „Tas mazais ķēms ir tik smieklīgs! Man pat gribējās tam uzzīmēt acis, jo atgādināja personāžu no kādas bērnu multfilmas. Jā, šis kustas it kā neveiklāk, it kā neloģiskāk, taču tas nav būtiski – grīda izmazgāta perfekti. Un varu droši atzīt – iRobot Braava ir ļoti noderīgs tiem, kam mājās ir suns. Nomazgās visus ķepu nospiedumus.”

Liene Greifāne neslēpj, ka abi roboti nu viņai ir lieliski palīgi. „Ģimenēs, kurās ir bērni, šie roboti ļoti noderīgi. Man ir trīs mēnešus vecs mazulis, un tagad varu būt kopā ar viņu visu laiku, jo vairs nav jātīra māja. Izejam ar mazulīti pastaigāt, ieslēdzam robotus, lai pucē māju. Izdevīgi, ka man dzīvoklī starp istabām nav sliekšņu, tāpēc roboti visur tiek klāt. Kad atgriežamies no pastaigas, māja jau iztīrīta. Vairs pašai nav jānopūlas, nav līdz sāpēm jāloka mugura. Dzīvoklis man ir plašs, tīrīt ir daudz ko. It sevišķi vasarās, kad dzīvoklī, kaut arī mītam 6. stāvā, nāk putekļi no pilsētas ielām.”

Liene atzīst, ka robotu darbam grūti piesieties. Vienīgi viņa gribētu, lai iRobot Braava mazgātu ar lielāku mitrumu. „It sevišķi virtuvē, kur man ir speciāls grīdas segums,” atzīst mūziķe, sakot, ka robotus jau paspējušas novērtēt pat viņas draudzenes. „Viņas speciāli atnāca ciemos, lai paskatītos, kā tie strādā. Un viena no draudzenēm jau uzreiz izteicās, ka gatava tādu pirkt!”

iRobot ir lielisks palīgs ģimenēm, kurās ir mazi bērni. (iRobot Roomba tiek pāri līdz 15 mm augstiem sliekšņiem)

Iespējams, ka Lienei virtuvē varētu noderēt iRobot Scooba - šis modelis mazgā jaudīgāk un ar lielāku mitrumu un der ūdens izturīgām grīdām.

iRobot Roomba 800. sērija

Ikdienas sausā uzkopšana ar putekļusūcēju un birstēm rullīšiem

Jaunie 800. sērijas roboti ar AeroForce tehnoloģiju nodrošina piecas reizes lielāku sūkšanas jaudu un līdz pat 50% labāku netīrumu savākšanu. Minimāla apkope – vairs nav nepieciešams tīrīt birstes no putekļiem un mājdzīvnieku spalvām. Birstu vietā grīdu tagad tīra elastīgi gumijas rullīši hermetizētā ietvarā.

iRobot Braava

Cietās grīdas uzmazgāšana ar mikrošķiedras drānu

Der arī ūdens neizturīgām grīdām. Ieteicams kā otrais robots pēc iRobot Roomba. Darbojas klusāk par vēju un telpās precīzi orientējas ar Polārzvaigznes navigācijas sistēmu.

iRobot servisa centrs: Bieķensalas iela 21 (Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt irobot.lv vai piezvanot 202 44 222


Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā

www.irobot.lv/test

Margarita Koržakova, Raksts tapis sadarbībā ar iRobot / FOTO: Mārtiņš Ziders