Ivara Kalniņa lauku māju uzkopj Margarita un Hugo
Kalniņu ģimene ir sapratusi, ka iRobot ir lieliski palīgi mājas uzkopšanā.
Tīras grīdas katru dienu
2016. gada 3. novembris, 12:17

Ivara Kalniņa lauku māju uzkopj Margarita un Hugo

Jauns.lv

Kas Jauns ciemojas pie slavenā aktiera Ivara Kalniņa ģimenes lauku mājās Garkalnē, kur aktieris parāda savus jaunos palīgus iRobot.

Aktieris Ivars Kalniņš ar sievu Lauru Kalniņu audzina divas meitas – Luīzi Dārtu (14) un Vivjenu Annu (6). Lai dzīvesbiedrei Laurai, ko pats sauc par savu karalieni, atvieglotu mājas soli, Ivars ir sarūpējis divus jaunākos mājas uzkopšanas robotus – iRobot Roomba 980 un

.

Aktieris stāsta, ka pirmie iRobot viņa mājās ienākuši jau pirms sešiem gadiem, jo jaunākā meita, vēl pavisam maza būdama, ļoti baidījusies no tradicionālā putekļsūcēja skaņām.

Roboti strādā, saimnieki atpūšas.

„Katram no jaunajiem mājas iemītniekiem tika iedots arī savs vārds. Sausās uzkopšanas putekļsūcēju iRobot Roomba nosaucām par Margaritu, jo dienā, kad tas ieradās mūsu mājās, kalendārā bija vārds Margarita, savukārt otru palīgu nosaucām par Hugo,” teic aktieris.

Margarita ir vecākās meitas Luīzes uzraudzībā, bet par Hugo atbild jaunākā meita Vivjena. „Luīze ir savā mobilajā tālrunī ielādējusi īpašo iRobot Home aplikāciju, ar ko var pielikt pie darba iRobot, neesot mājās. Tas ir tik vienkārši – dot komandu, lai sāk tīrīt māju, un, ierodoties mājās, māja ir tīra. Par to priecājamies, jo kas gan varbūt labāks par to, ka ar interesi par mūsdienu tehnoloģijām ir iespējams bērnus radināt pie atbildības par savas mājvietas tīrību?! Margarita ir unikāla arī ar to, ka šim robotam ir sensori, kas izpēta tīrīšanas teritoriju un sensori, kas neļauj tam nokrist lejā pa kāpnēm, kas mūsu lauku mājā ir ļoti svarīgi, jo ēkai ir vairāki stāvi. Atšķirībā no iepriekšējā iRobot modeļa jaunais grīdas uzkopšanu veic vēl centīgāk. Ir ļoti reti gadījumi, kad kādā telpu stūrī ir palicis pa kādam puteklītim. Šim iRobot arī ir labāka atmiņa nekā iepriekšējam, kāds mums bija,” ievērojusi aktiera sieva Laura Kalniņa.

Tīrīt, vai netīrīt? Tāds ir jautājums.

Bet Ivars Kalniņš tikmēr joko, ka roboti ir teju kā ģimenes locekļi, jo nepārtraukti tiek ņemti līdzi uz Rīgas dzīvokli, kad ģimene atrodas tur, bet, kad atgriežas Garkalnes mājā, atkal tiek vesti atpakaļ. „Gan Garkalnes mājās, gan Rīgas dzīvoklī mums par grīdas uzkopšanu nav jādomā, jo to lieliski izdara Margarita un Hugo,” pasmaida Kalniņš.

Par

iRobot Roomba 980 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Roomba, atrodoties uz paklājiem un grīdas segām, automātiski palielina sūkšanas jaudu dziļākai tīrīšanai. Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī (līdz 185 m2), izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas bija pārtraukts. iRobot Roomba 980 varat attālināti vadīt, kontrolēt un tam iestatīt sev piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home aplikāciju. Gudri. Vienkārši. Tīri.

Par

Grīdas uzmazgāšanas robots, kā uzdevums ir tīrīt grīdas atbilstīgi izvēlētajam režīmam, tās vai nu uzslauka, vai uzmazgā. Braava lietošana ir ļoti vienkārša – pie magnētiskās tīrīšanas uzlikas jāpiestiprina mikrošķiedras drāna, jānovieto robots uz grīdas un jānospiež uzslaucīšanas vai uzmazgāšanas režīma poga. Uzslaucīšanas režīmā Braava uzslaucīs putekļus, netīrumus un matus. Uzmazgāšanas režīmā šis robots ar samitrinātu lupatiņu arī uzmazgās traipus un nedaudz piekaltušus netīrumus. Braava strādā tik klusi, ka netraucēs saimnieku ikdienas dzīvi vai pat miegu.

iRobot servisa centrs:

Bieķensalas iela 21

(Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt

vai piezvanot

202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā

www.irobot.lv/test Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar iRobot, Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva