Kā ļaudis klubos sagaidīja 2014. gadu. FOTOREPORTĀŽA
Zirga gads galvaspilsētas Rīgas ielās, klubos un bāros tika sagaidīts gana jestri.
Slavenības
2014. gada 1. janvāris, 16:47

Kā ļaudis klubos sagaidīja 2014. gadu. FOTOREPORTĀŽA

Jauns.lv

Ar grandiozu salūtu, eiro ieviešanu, dejām, dzirkstošu šampanieti, laba vēlējumiem un līksmību galvaspilsētā Rīgā sagaidīts jaunais 2014. gads.

­

Rīgā viena no teritoriāli lielākajām Jaunā gada sagaidīšanas vietām viennozīmīgi bija 11. novembra krastmala. Tradicionāli jau vairākus gadus pēc kārtas uz krastmalu 31. decembra vakara stundā tika aicināti rīdzinieki un pilsētas viesi, lai klātienē vērotu tautā iemīļotus skatuves māksliniekus, kā arī vērienīgo uguņošanu. Vecgada pasākumu no krastmalas tiešraidē pārraidīja arī kanāls LNT. Vēlajā vakara stundā krastmalā tiešraidi vadīja Kristīne Garklāva tandēmā ar Jāni Auzānu.

Par spīti asajam vējam, krastmalā pulcējās ģimenes,­ jaunieši, vecāki ar bērniem, lai klātienē vērotu populārā dziedātāja Laura Reinika uzstāšanos. Interesanti, ka uz krastmalu steidza ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī kaimiņi no Lietuvas. Kā vēlāk pēc savas uzstāšanās sarunā ar Kasjauns.lv pastāstīja Lauris Reiniks, lietuvieši pat speciāli braukuši uz Rīgu, lai vērotu viņa muzikālos priekšnesumus. Lietuvieši bija līdzi atveduši arī dāvaniņas un apdāvināja dziedātāju. Pēc sirsnīgās tikšanās ar faniem Lauris aizsteidzās uz mājām, jo Jauno gadu viņš sagaidīja tuvāko draugu lokā.  

Mūziķu, dejotāju un dīdžeju priekšnesumi krastmalā sākās deviņos vakara un noslēdzās vien trijos naktī.

Savukārt jau cits populārs un tautā mīlēts Lauris - Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis gādāja par omulīgu gaisotni Jaunā gada sagaidīšanas ballītē kultūras bārā „Sapņi un kokteiļi”. Te par muzikālo noformējumu rūpējās grupa „Otra puse” un tās solists Normunds Pauniņš.

Arī šajā bārā jautrība risinājās līdz pat rītam. Lauris Dzelzītis sarunā ar Kasjauns.lv pastāstīja, ka nav nekāda vaina, ja jāstrādā Jaungada naktī. Aktieris atzina, ka viņam sagādā prieku, ja var gadu mijā izklaidēt ballēties gribētājus un pats būt starp cilvēkiem. 2014. gads ir Laura gads, jo viņš pats dzimis zirga gadā. Aizvadīto 2013. gadu aktieris dēvē kā relatīvi veiksmīgu gadu.

Dziedātājs Normunds Pauniņš savukārt pastāstīja, ka gadu miju viņš pavada, priecējot citus cilvēkus un pats šoreiz neballēsies, jo arī Ziemassvētki pagājuši vienos darbos. Tādēļ 1. janvārī Pauniņš možu garu jau gatavs rosīties pa virtuvi un gatavot truša cepeti.

Vislīksmākā Jaunā gada sagaidīšanas ballīte ar grandiozu salūtu, šampanieša straumēm un nerimstošām dejām, norisinājās klubā „Coyote Fly”. Šajā vakara klubā uzstājās īpaša viešņa - dziedātāja no Milānas – Ania J, kas ir arī oficiālā „Fashioin TV” balss.

Ārzemju viešņu vērot bija ieradusies arī hokejistu kompānija. Viņu vidū varēja manīt Rīgas "Dinamo" kapteini Sandi Ozoliņu, kas gan bija bez savas mīļotas sievietes Annas Lieckalniņas. Sanda kompānijā līksmoja arī hokejista Rodrigo Laviņa dzīvesbiedre, populārā TV seja Jana Duļevska. Turpat bija hokejisti Marsels Hosa, Mīkaels Telkvists un citi.

Jauno gadu klubā atzīmēja arī pats „Coyote Fly” saimnieks Oskars Skara ar dzīvesdraudzeni Santu Šmiti. Viņiem pievienojās draugu kompānija - uzņēmējs Guntis Rāvis ar draudzeni Ramonu Burtnieci un skaistumkaraliene, bloga Kolaivelk.lv autore Līga Meinarte ar dzīvesbiedru Uģi Zemturi.

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica