Raimonds Pauls iepriecinājis māsu gaidāmajā jubilejā. FOTO
Maestro Raimonds Pauls ar māsu tekstilmākslinieci Edīti Pauls-Vīgneri.
Slavenības
2014. gada 11. janvāris, 11:43

Raimonds Pauls iepriecinājis māsu gaidāmajā jubilejā. FOTO

Jauns.lv

Maestro Raimonds Pauls iepriecinājis māsu tekstilmākslinieci Edīti Pauls-Vīgneri gaidāmajā 75. dzimšanas dienā. Pauls finansiāli atbalstījis māsas tekstilija darbu personālizstādes -„Teatrālās tekstīlijas. Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris” atklāšanu Dailes teātra Mākslas telpā „Brīvības 75”.

„Esmu ļoti priecīgs, ka izdevās no savas puses pasniegt māsai 75. gadu jubilejā tādu nelielu dāvanu - izstādes atklāšanu. Viņa to ir pelnījusi. Dzīve māsai nav vienkārša, tādēļ domāju, ka šīs izstādes atklāšana morāli pacels māsu,” sarunā ar Kasjauns.lv stāsta Raimonds Pauls.

Vaicājot, kurš no jaunatklātās izstādes mākslas darbiem Maestro pašam iet pie sirds, viņš atzīst, ka šos darbus vēl nav paguvis apskatīt tuvāk. Arī izstādes atklāšanā tas neizdosies, bet, kad izstāžu telpā būs klusāks, Raimonds Pauls atnāks iepazīt māsas tekstilijas. „Viens ir skaidrs, māsa māk strādāt,” piebilst Pauls. Arī viņa dzīvoklī ir māsas tekstilijas.

Jaunatklātā izstāde ir tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres „teātris”, kurā viņa ir gan autors, gan režisors, gan aktieris. Šajā unikālajā teātrī ir iestudēta vesela izrāžu sērija par sievieti – skaistu, laimīgu un ne tik laimīgu, radošu būtni, vienkārši dzīvi baudošu... Izstāde ir reveranss dažiem elkiem vīriešiem – spožām, talantīgām personībām. Edītes Pauls-Vīgneres jaunatklātās izstādes kuratore ir mākslas zinātniece Sarmīte Sīle.

Uz Maestro Paula māsas Edītes izstādes atklāšanu bija atnākuši mākslas mīļotāji, kā arī sabiedrībā zināmi ļaudis – eksprezidents Guntis Ulmanis ar sievu Ainu, dzejnieks un mūziķis, izdevniecības MicRec direktors Guntars Račs ar sievu Sintiju Jenerti, bērnu ansambļa „Dzeguzīte” vadītāja Daila Martinsone, galerijas „Putti” īpašniece Agita Putāne ar vīru Andri, aktieris Andris Bērziņš ar savu mīļoto sievieti mākslinieci Inesi Gūtmani, „Latvijas Institūta” direktore Karina Pētersone, kardiologs Andrejs Ērglis un citi.

Izstāde „Teatrālās tekstīlijas” no 10.janvāra bez maksas būs apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica