Slavenības
2014. gada 30. janvāris, 17:21

Aktieris Ivars Puga vairs neslēpj, ka šķīries no Daces Bonātes

Jauns.lv

Nacionālā teātra aktieris Ivars Puga vairs neslēpj, ka viņa un kolēģes Daces Bonātes attiecības privātajā dzīvē ir izirušas. Turklāt aktierim šis ir attiecību sakārtošanas laiks – viņš beidzot nolēmis arī oficiāli šķirties no sievas.

Žurnāls „Kas Jauns” jau decembra sākumā rakstīja, ka aktieru pāris – Ivars Puga un Dace Bonāte - vairs nav kopā. Tolaik runāt par šķiršanos un tās iemesliem aktieri kategoriski atteicās. Puga norādīja, ka „šo tēmu neiztirzās”, savukārt Bonāte savā komentārā bija lakoniska, atbildot, ka nevienam neko stāstīt nevēlas. Nu aktieris to apstiprināji. Intervijā žurnālam „Ieva” Puga neslēpj: „Jā, mēs ar Daci vairs neesam kopā,” un atzīst, ka tas bijis sāpīgs lēmums. „Tā bijusi apstākļu sakritība, kuras rezultātā kaut kas nobriedis, sasniegta kritiskā masa, tas katliņš ir pilns, un tu pirmais pieņem lēmumu, ka jāšķiras, katram jāiet uz savu pusi un jādzīvo sava dzīve. Ja esi iniciators un pirmais, kas to lēmumu pasaka, iznāk, ka esi nodevis, bet nekas nav tāds, kas nebūtu pārvarams. Nav iemesla naidam,” intervijā „Ievai” stāsta Puga.

Puga un Bonāte teju par paraugpāri tika uzskatīts vismaz 15 gadu. Ciešas attiecības abu starpā izveidojās uz skatuves, pirms 18 gadiem spēlējot pāri izrādē „Salemas raganas”. Tā no skatuves mīlestības un lieliskās saderības mīlestība radās arī pašu dzīvē. Bet pirms trim gadiem Bonāte un Puga kā pāris nonāca TV skatītāju uzmanības lokā, zīmīgajā datumā 10.10.10. vadot LNT „Maģiskās kāzas Molā”. Aktieri bijuši arī vedēji kāzās diviem pāriem. Viens no tiem – aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens.

Kā zināms, Bonāte iepriekš bijusi precējusies ar režisoru Valdi Lūriņu, un abi ir vecāki nu jau pieaugušam dēlam, kā arī aktīvi turpina sadarboties radošajā jomā. Piemēram, pērnā gada izskaņā Nacionālā teātra Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvoja Lūriņa režisētā izrāde „Žilbinoši” ar Daci Bonāti galvenajā lomā. Pirms četriem gadiem aktrise par lomu izrādē „Bille”, kas bija arī spoža atgriešanās uz skatuves pēc smagas cīņas ar slimību, saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā Gada labākā aktrise. Savukārt Ivars ir tēvs meitai un dēlam, kas pirms attiecībām ar teātra kolēģi Daci Bonāti dzimuši laulībā ar Lolitu Pugu. Jāpiebilst, ka Ivars Puga un Lolita Puga visu šo laiku oficiāli aizvien ir precējušies. Intervijā aktieris atzīst, ka beidzot ir pieņēmis lēmumu arī par šo attiecību sakārtošanu. „Beidzot jāšķir laulība un jāsakārto attiecību formālā puse ar sievu, manu bērnu māti. Mēs jau daudzus gadus nedzīvojam kopā…” intervijā „Ievai” apņēmību paudis aktieris.

Starp citu, aktierim šis ir sakāpinātu jūtu pārbaudes laiks ne tikai dzīvē, bet arī Nacionālajā teātrī, kur nupat pirmizrādi piedzīvojis Mihaila Gruzdova iestudējums „Jūtu tektonika”. Tajā Ivars Puga ir galvenajā lomā un partnerībā ar Indru Rogu spoži izspēlē sirdi un dzīvi plosošas attiecību mokas. Jau minētajā intervijā viņš piekrīt, ka izrādes tēlam ir daudz līdzības ar viņu pašu. 

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Lita Krone, Edijs Pālens/LETA, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva