Šogad uz Eirovīziju sūtīsim "Aarzemniekus". Lai beidzot veicas! FOTO. VIDEO
Latviju Eirovīzijā pārstāvēs grupa „Aarzemnieki”. Vai viņiem izdosies lauzt pēdējo gadu tradīciju - neiekļūt Eirovīzijas finālā? To redzēsim maijā.
Slavenības
2014. gada 23. februāris, 00:37

Šogad uz Eirovīziju sūtīsim "Aarzemniekus". Lai beidzot veicas! FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Uz Dāniju, kur notiks šā gada Eirovīzijas konkurss nebrauks līdz šim pieminētie favorīti – Dons, Olga Rajecka un Samanta Tīna. Ventspils teātra namā „Jūras vārti” ar itin vienkāršo kompozīciju „Cake To Bake” uzvaru svinēja grupa „Aarzemnieki”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziesma un izpildītājs, kurš maijā startēs Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālā Kopenhāgenā, balsojot skatītājiem un žūrijai, tika izvēlēts no 12 kandidātiem. Ralfs Eilands&Valters Pūce izpildīja dziesmu „Revelation”, Markus Riva - kompozīciju „Lights on”, Katrīna Bindere - „Moment and tomorrow”, Dons - „Pēdējā vēstule”, Samanta Tīna - „Stay”, Niko - „Here I am again”, „MyRadiantU” – dziesmu „Going All the Way”, Olga Rajecka - „Saule riet”, Aminata Savadogo - „I Can Breathe”, grupa „Aarzemnieki” - „Cake To Bake”, grupa “Eirošmits” - „If I Could (Get Away)”, bet Katrine Lukins – kompozīciju „You Are The Reason”.

No šiem 12 priekšnesumiem superfinālam tika izvirzīti – Dons, Samanta Tīna un grupa „Aarzemnieki”. Atkal balsoja skatītāji, un tika nolemts, ka uz Dāniju sūtāmi Āarzemnieki”.

Kamēr notika balsošana, lai aizpildītu laiku, uz skatuves kāpa tautā iecienīti mūziķi: Lauris Reiniks, Normunds Rutulis, Marta Ritova un atkal apvienojies duets – Ivo Fomins & Tomass Kleins. Tradicionāli Ventspilī uzstājās arī iepriekšējā gada nacionālās atlases uzvarētāji – grupa „PeR ”, kas šoreiz dziedāja kopā ar Jurgu no Lietuvas. Tāpat priekšnesumu sniedza igauņu grupa „Tenfold Rabbit”.

Eirovīzijas nacionālās atlases fināls Ventspils teātra namā „Jūras vārti” bija izpelnījies daudzu mūzikas fanu (aptuveni 700) atsaucību, jo koncerts noritēja pilnā zālē. Lielais ļaužu pieplūdums un itin prāvais ieslēgto prožektoru skaits gan bija arī par iemeslu, ka jau koncerta vidusdaļā koncerta vērošana kļuva apgrūtinoša, jo telpā valdīja pārāk liels karstums.

Ja runā par pašu koncertu, tas īpašus pārsteigumus nesagādāja, jo lielākoties dalībnieki vēlreiz atrādīja jau pusfinālos redzēto. Protams, dažas apvienības bija ko pamainījušas. Samanta vairs nebija mugurā vilkusi seksīgo melno kleitu, Olga Rajecka arī bija izvēlējusies nedaudz citu tērpu un negriezās ap savu asi tik žiperīgi kā pusfinālā. Izklausījās, ka Katrine Lukins šoreiz nodziedāja švakāk, bet finālā uz skatuves „Aarzemnieku” šķiet bija vismaz par vienu personu mazāk nekā pusfinālā. Un visbeidzot – dauzonīgā grupa „Eirošmits” bija ieguvusi vēl vienu papildus dalībnieku – slaveno ģitāristu Ainaru Virgu.

Eirovīzijas vadītāju skaits, salīdzinot ar pusfināliem, bija dubultojies un duetam Nauris Brikmanis&Ēriks Loks bija pievienojušies Lauris Busulis&Madara Boitmane. Kvantitāte īsti negāja rokrokā ar kvalitāti, jo pāris paprastos un paraupjos jokus iz Madaras pat negribas pieminēt.

„Cake To Bake” – grupa „Aarzemnieki”

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders