"easyJet" nosvin Šekspīra 450.dzimšanas dienu ar izrādi lidojuma laikā. VIDEO
Aktieru trupa uzsākusi kampaņu, lai 23.aprīlis Lielbritānijā tiktu atzīts par Nacionālo Viljama Šekspīra dienu.
Trakā pasaule
2014. gada 23. aprīlī, 20:47

"easyJet" nosvin Šekspīra 450.dzimšanas dienu ar izrādi lidojuma laikā. VIDEO

Jauns.lv

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrība "easyJet" trešdien nosvinējusi britu slavenākā dramaturga Viljama Šekspīra 450.jubileju, lidojumā 11 kilometru augstumā demonstrējot "Romeo un Džuljetas" iestudējumu.

"easyJet" nosvin Šekspīra 450.dzimšanas dienu ar i...

Ceļojošā trupa "The Reduced Shakespeare Company" mēģināja sasniegt Ginesa pasaules rekordu par visaugstāk sarīkoto teātra izrādi. Tas notika ceļā no Getvikas lidostas uz Veronu Itālijā, kur norisinās slavenā darba "Romeo un Džuljeta" darbība.

Aktieru trupa uzsākusi kampaņu, lai 23.aprīlis Lielbritānijā tiktu atzīts par Nacionālo Viljama Šekspīra dienu.

Pasažieriem tika lūgts parakstīt petīciju, kurai līdz jūlija beigām nepieciešami 10 000 parakstu, lai iecere tiktu virzīta izskatīšanai parlamentā.

Trešdienas rītā bija savākti tikai nepilni 700 paraksti.

"Šekspīra mantojums ir kultūras sirdī ne tikai Lielbritānijā, bet arī Eiropā un citur pasaulē. "easyJet" ar lepnumu atbalsta kampaņu, lai viņam par godu tiktu izveidota nacionāla svētku diena," sacīja aviosabiedrības runasvīrs Pols Mūrs.

Trīs aktieri lidmašīnas priekšpusē izpildīs visu Šekspīra kanonu, kas sastāv no gandrīz 40 lugām, sacīja "easyJet".

"Viljams Šekspīrs ir viena no lielākajām dāvanām, ko Lielbritānija pasniegusi pasaulei," norāda parlamenta deputāts Nadims Zahavi no Šekspīra dzimtās Stretfordas pie Eivonas. "Viņš nepieder kādam konkrētam laikmetam, bet gan visai vēsturei. Es ilgi esmu uzskatījis, ka šai salai jānosaka 23.aprīli par nacionālu svētku dienu."

"easyJet" un nacionālā Šekspīra diena - video:
LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video