Sirsnīgā gaisotnē ar torti un dziesmām "Aarzemniekus" pavada uz Eirovīziju. FOTO
Grupas „Aarzemnieki” dalībnieki pirms došanās uz Kopenhāgenu Dānijā, lai pārstāvētu Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.
Slavenības
2014. gada 24. aprīlis, 21:03

Sirsnīgā gaisotnē ar torti un dziesmām "Aarzemniekus" pavada uz Eirovīziju. FOTO

Jauns.lv

Ceturtdienas pēcpusdienā, Dānijas vēstniecības dārzā grupa „Aarzemnieki” tika pavadīta ceļam uz Kopenhāgenu Dānijā, kur 6. maijā šie mūziķi pārstāvēs Latviju Eirovīzijas pirmajā pusfinālā.

Draudzīgā un muzikālā gaisotnē grupa ar vokālisti un vijolnieci Katrīnu Dimantu priekšgalā iznāca dārzā, nesot rokās torti ar uzrakstu „Cake to bake”. Tā sauc viņu Eirovīzijas dziesmu. Tikmēr laimes vēlējumus grupai teica Dānijas vēstnieks Latvijā Pērs Karlsens, Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska, LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs un Eirovīzijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ārniece.

Pēc tam grupas dalībnieki - Jorans Šteinhauers, Katrīna Dimanta un Guntis Veilands - izdziedāja dziesmu popūriju, apcerot gan dziesmas „Cake to bake” vārdus, gan piedomājot citus tekstus. Pēc grupas uzstāšanās Dānijas vēstniecības dārzā turpinājās sarunas, kurās „Aarzemnieki” dalījās stāstos par piedzīvoto koncertos Beļģijā, Lielbritānijā un Nīderlandē. Uz izbraukšanas pasākumu neieradās grupas biedrs Raitis Viļumovs, jo viņam tobrīd bija jākārto eksāmeni Mūzikas akadēmijā.

Jorans Šteinhauers sarunā ar portālu Kasjauns.lv atzina, ka Dānijā priekšnesums būtiski neatšķirsies no tā, ko redzējām konkursa atlasē Ventspilī. „Būsim tādi, kādi esam ikdienā – sirsnīgi un pozitīvi cilvēki,” sacīja Jorans.

Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska atzina, ka „Aarzemnieki” izcelsies uz pārējo valstu fona ar lipīgo dziesmas meldiņu un vārdiem, jo lielākoties Eirovīzijā šogad pieteiktas liriskas, lēnas dziesmas. Tas varētu būt grupas trumpis, tāpat, kā tas, ka viņi visi runā angļu valodā un Jorans vēl vismaz piecās valodās. Līdz ar to ārvalstu medijiem ir vieglāk sarunāties un intervijas var uzreiz publiskot. „Aarzemnieki” uz Dāniju izlidos šo svētdien, jo jau pirmdiena sāksies saspringts mēģinājumu grafiks. Paredzēti vairāki skaņas, skatuves mēģinājumi, kā arī 3 ģenerālmēģinājumi.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 6. un 8.maijā, bet fināls 10. maijā. Kopumā konkursā šogad piedalīsies 37 valstis. To varēs vērot tiešraidē LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

„Aarzemnieki” Latviju konkursā pārstāvēs 6. maijā un savstarpēji sacentīsies ar mūziķiem no 18 valstīm: Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes.

Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski – Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā „Lielā piecinieka” valstis.

Video:

Grupa „Aarzemnieki” izpilda dziesmu „Cake to bake”

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders