Lindsija Lohana iesūdzējusi tiesā videospēles "Grand Theft Auto V" veidotājus. VIDEO
Lindsija Lohana un videospēles "Grand Theft Auto V" tēls - Leisija Džonasa. Aktrise uzskata, ka Leisija Džonasa atgādina viņu, jo tām ir līdzīga balss un izskats.
Slavenības
2014. gada 3. jūlijs, 16:57

Lindsija Lohana iesūdzējusi tiesā videospēles "Grand Theft Auto V" veidotājus. VIDEO

Jauns.lv

Amerikāņu aktrise Lindsija Lohana iesūdzējusi tiesā populārās videospēles "Grand Theft Auto V" veidotājus, jo tie bez atļaujas esot iekļāvuši spēlē viņai līdzīgu tēlu.

Lohana ierosinājusi lietu pret kompānijām "Take-Two Interactive Software Inc" un "Rockstar Games", kuru veidotajā videospēlē ir varone Leisija Džonasa. Aktrise uzskata, ka tas darīts ar nolūku gūt peļņu.

Vairākus mēnešus pirms spēles iznākšanas kompānijas reklamēja Leisiju Džonasu, kuru spēlētājiem jāglābj no paparaci pūļiem.

Lohana kādreiz bija starp Holivudas daudzsološākajām jaunajām aktrisēm. Viņa spēlēja 1998.gada filmā "The Parent Trap" ("Dvīņu slazdā") un 2004.gada komēdijā "Mean Girls" ("Nekrietneles"), taču pēdējos gados viņa ir slavena galvenokārt ar narkotiku lietošanu, auto vadīšanu reibumā, regulāru nonākšanu uz apsūdzēto sola un citām skandalozām izdarībām.

Leisija Džonasa atgādina Lohanu, jo tām ir līdzīga balss un izskats, turklāt spēļu varone valkā apģērbu no Lohanas zīmola.

Lohana pieprasa kompensāciju, kuras apmērs vēl nav nosaukts.

"Grand Theft Auto V" izveidošana prasīja piecus gadus, un tās budžets lēsts ap 270 miljoniem dolāru (199 miljoniem eiro).

Spēles darbība norisinās izdomātā Losantosas pilsētā, kas darināta pēc Losandželosas parauga, un tuvējos kalnos un pludmalēs.

Kaut arī videospēle daudz kritizēta par brutālo vardarbību, "Grand Theft Auto" franšīze ir ļoti populāra.

Pirmajā pārdošanas dienā pērnā gada septembrī spēle ienesa vairāk nekā 800 miljonus dolāru (590 miljonus eiro).


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video