Uz vienas skatuves Džonijs Salamanders un šefpavārs Lauris Aleksejevs. FOTO
Mūziķa Džonija Salamandera meita Meldra atceļoja no Amerikas, lai būtu klāt tēva jaunā albuma atklāšanas svētkos.
Slavenības
2014. gada 17. jūlijs, 11:14

Uz vienas skatuves Džonijs Salamanders un šefpavārs Lauris Aleksejevs. FOTO

Jauns.lv

Mūziķis Džonijs Salamanders prezentējis savu jaunāko dziesmu albumu „Tā kā vējš” un „Latvijas 1. Rokkafejnīcā” sniedza koncertu, kurā piedalījās gan viņa meita Meldra Gūža, kura tikko kā atgriezās no Amerikas, gan pazīstamais šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Jaunajā albumā „Tā kā vējš” iekļautas septiņas Džonija Salamandera dziesmas un instrumentālais skaņdarbs –Vittorio Monti “Čardašs” Džonija Salamandera aranžējumā. Neparasts ir ne tikai fakts, ka Džonijs Salamanders pirmo reizi izdod CD, kas apkopo dziesmas tikai latviešu valodā, bet arī tas, ka visus instrumentus, izņemot bungas, ierakstā iespēlējis pats autors.

Koncertā kopā ar Džoniju Salamanderu uz skatuves kāpa: bundzinieks Tarass Kuzmenko, basģitārists Zigmunds Žukovskis, taustiņinstrumentus spēlēs Ēriks Budēvics. Savukārt, lai spēlētu ritma ģitāru, no ASV ieradās Džonija meita Meldra.

Tāpat īpašais pārsteigums visiem koncerta apmeklētājiem bija brīdis, kad mūziķiem ar ģitāru rokā pievienojās šefpavārs Lauris Aleksejevs. Viņš savulaik mācījies Emīla Dārziņa mūzikas skolā, bet ģitāru pašmācības ceļā apguvis jau no 15 gadu vecuma. Nesen negaidīti nāca piedāvājums no Džonija Salamandera – uzspēlēt kopā. Un Lauris piedāvājumam piekrita. Pēc dažiem mēģinājumiem viņš jau bija gatavs kopā ar pārējiem muzikantiem kāpt uz vienas skatuves un spēlēt koncertā par godu Džonija Salamandera jaunā mūzikas albuma „Tā kā vējš” iznākšanai. Jāteic, ka Džonijs Salamanders Lauri paslavēja, kā ļoti labu skolnieku.

Skatītāji ar sajūsmu un ovācijām uzņēma lielisko mūziķu sastāvu un roķīgās dziesmas.

Koncerta laikā varēja iegādāties ari jaunos un iepriekšējos mūziķa mūzikas albumus un 10% no ienākumiem tika ziedoti labdarības fondam „Palīdzēsim.lv”.

Džonijs Salamanders – „Tā kā vējš”

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica