„Love Actually” turpinājumā nebūs Emmas Tompsones. Pārāk agri pēc Rikmena nāves
Slavenības
2017. gada 27. februāris, 15:50

„Love Actually” turpinājumā nebūs Emmas Tompsones. Pārāk agri pēc Rikmena nāves

Jauns.lv

Nesen izskanēja priecīga vēsts romantiskās filmas „Love Actually” („Tāda ir mīlestība”) faniem. Aktieri apvienosies, lai labdarības mērķiem uzņemtu desmit minūtes garu turpinājumu par varoņu gaitām pēc 14 gadiem. Taču tajā nepiedalīsies aktrise Emma Tompsone no oriģinālā sastāva.

Aktrise Emma Tompsone intervijā norādījusi, ka priecājas par režisora Ričarda Kērtisa ideju izveidot mazu turpinājumu daudzu tik mīlētajai filmai, bet pati apliecina, ka tajā nepiedalīsies. Viņa jūt, ka tas būtu „pārāk ātri” un „nepareizi”, jo viņas ekrāna partneris Alans Rikmens mūžībā devās tikai pirms gada.

„Ričards [Kērtiss] sazinājās ar mani un teica: ‘Dārgā, Alana dēļ es nespēju tev neko uzrakstīt.’ Es atbildēju: ‘Protams, ka nē. Protams, ka nevari.’,” intervijā atklājusi aktrise Emma Tompsone. „Tas būtu skumji, pārāk skumji. Un pārāk ātri. Uzskatu, ka šim projektam ir īstais brīdis, jo tas top labdarības organizācijas „Comic Relief” mērķiem, taču mūsu dārgā drauga zaudējums nav pārāk priecīgs brīdis. Tas notika tikai pirms gada un es nedomāju, ka... Mēs daudz par to domājām, bet nešķita pareizi. Taču būs fantastiski atkal redzēties ar Bila Naija un Hjū Grānta brīnišķīgajiem un jautrajiem varoņiem. Ar Līemu [Nīsonu] un visiem pārējiem.”

„Ko gan viņš [Kērtiss] būtu varējis izdomāt?” – prāto Tompsone. „Abi mani bērni visticamāk apmeklētu terapiju un es strādātu kādā aprūpes nodaļā. Nezinu. Uzskatu, ka šis ir absolūti pareizs lēmums (nepiedalīties).”

Atkalapvienošanos organizē „Love Actually” režisors Ričards Kērtiss, kurš ir viens no labdarības organizācijas „Comic Relief” un akcijas „Red Nose Day” radītājiem. Labdarības organizācijas mērķis ir palīdzēt bērniem bada cietējiem.

Dalību turpinājumā jau apstiprinājusi Keira Naitlija, Hjū Grānts, Kolins Fērts, Līems Nīsons, Endrū Linkolns un Bils Naijs. „Es nekad nevarēju iedomāties, ka rakstīšu turpinājumu „Love Actually”, bet es domāju, varētu būt jautri uzņemt desmit minūtes, lai redzētu, ko visi tagad dara. Kurš vislabāk novecojis?” – sacīja Kērtiss. „Mēs esam iepriecināti un atviegloti, ka tik daudzi no aktieru sastāva (..) var piedalīties,” viņš piebilda.

Turpinājums, kuram dots nosaukums „Where are they now?” („Kur viņi ir tagad?”), tiks pārraidīts akcijas „Red Nose Day” ietvaros Lielbritānijā telekanālā BBC1 24.martā, bet ASV telekanālā NBC 25.maijā.

„Love Actually” ir filma par mīlestību, kurā risinās vairāki stāsti. Hjū Grānts kinolentē atveido premjerministru, kurš, būdams vecpuisis, iemīlas vienā no savām darbiniecēm, bet Kolins Fērts - rakstnieku, kurš bēg uz Francijas dienvidiem, lai dziedētu salauztu sirdi, bet iemīlas no jauna. Līems Nīsons tēlo patēvu, kurš mēģina saprasties ar dēlu pēc savas sievas nāves, bet Keiras Naitlijas varone filmā gatavojas savām kāzām. Paralēli šiem stāstiem norisinās arī vairāki citi sižeti, kuru vienojošais aspekts ir mīlestība.

Filmas "Love Actually" treileris:
Kasjauns.lv / Foto: Vida Press/ Video: Reuters