Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ūdrītis un Balode kaķu dēļ nespēj atrast jaunu īres dzīvokli
Mākslinieku pāris Rolands Ūdris un Ilona Balode jūtas diskriminēti, jo nevar atrast jaunu mājvietu izīrēšanai tādēļ, ka viņiem ir divi kaķi.
Slavenības

Ūdrītis un Balode kaķu dēļ nespēj atrast jaunu īres dzīvokli

Jauns.lv

Mūziķis, grupas „The Hobos” līderis Rolands Ūdris un rakstniece, mūziķe Ilona Balode pēc vairāku gadu dzīvokļa īrēšanas Rīgas klusajā centrā meklē īrēt jaunu dzīvesvietu, taču neveiksmīgi. Neviens dzīvokļa saimnieks nevēlas, lai viņa dzīvoklī mitinātos arī mākslinieku pāra divi kaķi.

Ūdrītis un Balode kaķu dēļ nespēj atrast jaunu īre...

Ilona Balode jau pāris nedēļas intensīvi meklē jaunu mājvietu ne tikai sev un draugam, mūziķim Ūdrītim, bet arī saviem mīluļiem kaķiem. Izskatot vairākus variantus, it visur pārim tiek atteikta dzīvokļa izīrēšana, kad mitekļa īpašnieks uzzina par to, ka potenciālajiem īrniekiem ir arī kaķi.

Ilona, kā liela dzīvnieku aizstāve, kas īpaši mīl kaķus, ir sašutusi un savās domās gan par jaunas mājvietas meklēšanas variantiem, gan to, cik cilvēki ir neizprotoši, dalās sociālajā vietnē facebook.com.

„Kāds skaistums! Kāda daile! Kā mani fascinē šie paklāji pie sienām, mākslīgās puķes, sekcijas! Un visvairāk mani fascinē tas, kā šo muzeju īpašnieki sargā šīs vērtības. Pa šo nedēļu, meklējot dzīvokli, esam tādus brīnumus redzējuši un dzirdējuši, ka tiešām, šķiet - būs jāraksta par to blogs,” par pirmo iespaidu meklējot dzīvokli izīrēšanai raksta Ilona.

„Piemēram: aizbraucam uz vecu, noskrandušu hruščovku skatīties dzīvokli. Viss kā pienākas: sekcija pa pus istabu, paklājs no 80-desmitajiem, viss tāds pamatīgi nošļuris. Ir vecs dīvāns. Kad apjautājamies saimniecei par iespējām tikt no vecajiem klamiem vaļā ( tā gan skaļi neteicām, tik nodomājām), lai varētu izmantot dzīvokļa plašuma iespējas, sapratām, ka neies krastā. Nu labi, tas vēl tā. Tad nu iedomājos, ka jāapjautājas, vai viņai nav pretenziju pret kaķiem. Uzreiz saimnieces sejā parādījās neviltots sašutums: nekādā gadījumā! Kaķi smirdot, tas ir izslēgts! Nu tad neko! Laipni atvadījāmies un laidāmies lapās. Mēle niezēja pateikt: tu pati smirdi!

Nu jau esmu gudrāka: kā ieraugu paklājus, sekcijas un rūpīgi ar vecām lupatām apklātus dīvānus, tā nemaz vairs nemēģinu zvanīt. Skaidrs, ka ar kaķiem nelaidīs.  Sliktākais ir  arī tas, ka arī foršos, izremontētos dzīvokļos, kur pat nav ko saplēst, jo nav mēbeļu, negrib ņemt ar kaķiem. Jo ilgāk es dzīvoju, jo vairāk man nepatīk cilvēki,” vīlusies un sāpināta par diskriminējošo situāciju mājokļa meklējumos ir Ilona Balode.

Video: The Hobos - Walk all night

„The Hobos” atgriešanās koncerts

Kasjauns.lv / Publicitātes foto