1dienas
21stundas
40minūtes
53sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kā pīles uz ledus? Skat, kā mūsu mūziķi aizvadījuši pirmo hokeja maču. FOTO
“Jumpravas” līderis Aigars Grāvers uzrunā komandas biedrus – Latvijā pazīstamus mūziķus – pirms došanās laukumā. Cīņai gatavs arī Andris Kivičs.
Slavenības

Kā pīles uz ledus? Skat, kā mūsu mūziķi aizvadījuši pirmo hokeja maču. FOTO

Jauns.lv

Kad 20. septembrī Piņķos Inbox ledus hallē notika mūziķu un politiķu draudzības spēlē hokejā, jāatzīst, ka jautrības un dulluma tajā bija vairāk nekā paša hokeja.

Kā pīles uz ledus? Skat, kā mūsu mūziķi aizvadījuš...

Ideja apvienot mūziķus hokeja komandā pieder grupas „Jumprava” līderim Aigaram Grāveram.  Mūziķu komandas sastāvā uz ledus kāpa gpats Grāvers, dziedātājs Andris Ērglis, mūzikas žurnālists un grupas „Satellites LV” balss Jānis Žilde, grupas „PeR” solists Ralfs Eilands, multimākslinieks Kaspars Bindemanis, televīzijas personība Māris Grigalis, bundzinieks Ikars Ruņģis, dziedošais aktieris Varis Vētra, grupas „The Hobos” mūziķis Mārtiņš Burkevics, dziedātājs Andris Kivičs, grupas “Otra puse” līderis Normunds Pauniņš un ģitārists Aivars Gudrais. Mūziķiem pievienojās arī mākslinieks Aigars Bikše.

Tribīnēs sēdošajiem skatītājiem spēle vairākkārt lika pamatīgi smieties, jo uz laukuma bija ne mazums kuriozu un jautru situāciju. Piemēram, spēles laikā uz ledus parādījās vienlaikus par vairākas ripas! Abas komandas, ne mirkli neapmulsdami, izmantoja iespēju un spēlēja arī ar trīs ripām, spēles noslēgumā vārtus lika sargāt pat diviem vārtsargiem. Lai gan politiķi spēles gaitā izvirzījās vadībā, mūziķi bija neatlaidīgi un negrasījās padoties. Arī neskatoties uz to, ka daži dalībnieki no mūziķu aprindām hokeju spēlē pirmo reizi. Piemēram, Varis Vētra atzinās, ka pēdējo reizi slidojis pirms 18gadiem,bet Ralfam Eilandam šī bijusi pirmā hokeja spēle.

Pēc spēles sacensību iniciators Aigars Grāvers bija manāmi saguris, taču gandarīts: „Patiesībā cīnījāmies kā lauvas. Pretinieki bija labāki, bet tas ir saprotams, jo viņi trenējās biežāk. Mums bija tikai viens treniņš dienu pirms spēles.”

Aigars Grāvers ir pārliecināts, ka šis draudzības mačs bija kas vairāk nekā sportiska aktivitāte: „Galvenais šī pasākuma mērķis bija kārtējo reizi apvienot un saliedēt mūziķus un māksliniekus.”

Mūziķu un mākslinieku komandas trenera lomā iejutās bijušais Latvijas hokeja izlases aizsargs, sporta spēļu komentētājs Oļegs Sorokins, kurš portālam kasjauns.lv atklāja, ka pirms spēles un spēles laikā mūziķiem palīdzējis ar ieteikumiem, piemēram, kā t efektīvākspēlē uzbrukumā. „Šiem puišiem pašatdeve bija vēl lielāka, nekā kādā no hokeja līgām,” piebilst Sorokins.

Mūziķu un politiķu hokeja spēle

Mūziķu un politiķu hokeja spēle

Kasjauns.lv/foto: Mārtiņš Ziders