Nīls Jangs aicina kafijas dzērājus boikotēt "Starbucks"
Kanādiešu rokmūziķis Nīls Jangs norādīja, ka "Starbucks" "slēpjas aiz mīklainās Pārtikas ražotāju asociācijas".
Slavenības
2014. gada 20. novembris, 09:39

Nīls Jangs aicina kafijas dzērājus boikotēt "Starbucks"

Jauns.lv

Kanādiešu rokmūziķis Nīls Jangs atteicies no kafijas dzeršanas "Starbucks", kas esot iesaistījusies tiesvedībā pret ģenētiski modificētu produktu marķēšanu, lai gan kompānija to noliedz.

Nesen Vērmontā tika pieņemts likums, ka ģenētiski modificētie organismi (ĢMO) jānošķir ar īpašu marķējumu. Industriju pārstāvoša grupa Pārtikas ražotāju asociācija ierosināja tiesvedību pret štatu.

Jangs apsūdz "Starbucks" par grupas atbalstīšanu. "Kādreiz es katru dienu tur izdzēru kafijas tasi, bet vakardiena bija mana pēdējā," Jangs raksta savā blogā. "Lai arī ko jūs domātu par ĢMO, korporācijām nevajadzētu izmantot vērienīgu tiesāšanos, lai apstrīdētu leģitīmus, demokrātiskus lēmumus, ko atbalsta sabiedrība."

Pārtikas ražotāju asociācija apgalvo, ka tikai federālā valdība esot tiesīga "nacionālā līmenī regulēt izplatīšanu un marķēšanu, kas veicina starpštatu tirdzniecību".

Jangs norādīja, ka "Starbucks" "slēpjas aiz mīklainās Pārtikas ražotāju asociācijas".

Taču "Starbucks" noliedza Janga apsūdzības, ka kompānija esot iesaistījusies tiesvedībā. ""Starbucks" nav iesaistīta nevienā tiesas prāvā par ĢMO marķēšanas nepieļaušanu, kā arī nav sniegusi finansējumu nevienai ar to saistītai kampaņai," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Tikmēr Jangs paslavēja "Starbucks" par progresīvajiem uzskatiem tādos jautājumos kā darba apstākļi un homoseksuāļu tiesības.

Lai arī ĢMO ir plaši izmantoti ASV, daudzās citās vietās, tostarp Eiropas Savienībā un Japānā, tie ir aizliegti vai tiek stingri kontrolēti.

LETA/Foto: All Over Press